Selam Oğuzhan,
Öncelikle Google Adsde her zaman en az son 14 günlük veriye bakarak değerlendirme yap, makina öğrenmesi 2-3 günde uygulamanın hedef kitlesini yeni yeni öğrenmeye başlar, ama o hedef kitle dediğimiz şey senin kampanyaya girdiğin hedefle alakalıdır.
İndirme hedefi girersen, algoritmaya dersin ki benim uygulamamı indirecek kitleyi bul.
First open hedefi belirlersen, algoritmaya uygulamamı indirip açan kitleyi bul.
Uygulama içinde firebase ile özel event yollayıp, In-App Action kampanyası açıp o eventi seçersen algoritma o eventi tamamlayan kişileri öğrenip senin uygulamanı kullanma potansiyeli olan kişilere gösterir reklamı.
Chatgptye şu tarz özet bi promt yazabilirsin;
Namaz vakitleri uygulamam var, hedef kitlem Türkler. Google Playde yayında uygulamam. Google Ads aracılığı ile reklam veriyorum.
Bana bu işi en iyi şekilde yaparım, detaylı açıklar mısın?
ASOsundan, reklam metinlerine, kampanya türlerine ve en optimum hangi in-app aksiyonlarını event olarak kullansam kullanıcı başı gelirim artar? Bunlar dışında da hangi konuşar üzerine çalışmalıyım? Henüz çok başlangıç düzeyindeyim, beni bu işin üstadı olacak şekilde yönlendirir misin?
Benim aklıma gelmeyen konularda da yönlendir, sadece yazdıklarım üzerinden yorum yapma, Adan Zye yardımcı olmanı istiyorum.
Yolun çok başındasın, işin prensiplerini öğrenmem paradan daha değerli şimdilik.
çok büyük hayranlıkla okudum ve çok mutlu oldum hemen bilgisayarı açıyorum😂