Bu ülkede adaletin olmadığını net olarak zabıt katipliği alımında anladım maalesef..

Bulunduğum şehirdeki adliye sarayına 39 kişilik zabıt katibi alımı yapılıyordu.
Başvurduk, klavye sınavına girdim. 3 dakika içinde yanlışlar hariç en az 90 kelime yazma şartı vardı. Ben 124 kelime yazarak klavye sınavında 7. oldum.

KPSS puan sıralamasında ilk 10 içindeyim. Askerliğimi yapmıştım ve lisans mezunuyum. Evliydim ve çocuğum vardı. Mülakatta gayet iyi geçmişti.

Sonuçlar açıklandığında ise kpss puanı düşük olanlar ve klavyede düşük yazanlara yüksek sözlü puanlar verildiğini bana ise mülakatta düşük puan verildiğini gördüm. Sonuç olarak 60. sıraya kadar geriledim ve 39 kişilik alımda liste dışı kaldım. İşin ilginci ise 39 kişilik listede soyismi aynı olan 7 kişi vardı ve bu 7 kişi buradaki güçlü bir aşiretin gençleriydi.

İşte o gün anladım ki Adalet bakanlığı alımlarında bile göz göre göre alenen bu kadar hak yeniyorken ve adaletsizlik varken bu ülkede adalet beklemek boşunaydı...

O zamanlar listeler yayımlanıyordu,Görüyorduk yani herkesin klavye sınav sonucunu, kpss puanını, sözlü sınav puanını falan.. şimdi ise artık önlem aldılar herkes sonucunu kimlik numarasını girerek görebiliyor...