https://www.hayalhost.com/aff.php?aff=294
Sen şimdi dicen herkesten sonra refli link göndermeye utanmıyor musun; ama ben sana işin özünü reklamsız anlatıcam . Sende okeylicen ve refliden halledecen, helalleşecez ;
1- Domain + Hosting + SSL minimumda profesyonel görünmeni sağlayan sağlaman gereken üçlü . Bunlardan en stabil olması gereken hosting'in (arabanın motoru ) , domain zaten standartize olmuş sayılır.
2- F/P , aynı süreçlerde çok araştırma yaptım. Uzun vade bakıcan ilk yıl kandırmacalarına düşmeyecen ; O yüzden hayalhost ; Turbo hosting . ; Diğer sitelerde ilk yıl daha ucuz gibi kampanya o bu diyip aklını çelmeye çalışıyorlar ama 2.yıl oldu mu artık onlarınsın. İlk yıl en ucuzundan %10 fazla versen 2. yıl kazançlı hale geçiyorsun ayrıca kafan ağrımıyor. Hostinger vix turkticaret natro hepsini kullanmış biri olarak söylüyorum.
3- Domain 'i
En Ucuz Domain Fiyatı Bul - DomainBilgiComTR gibi seç birinden yapabilirsin. Ben mesela domain'i sürekli aldığımdan en ucuz olma durumunu burda kullanıyorum ki 8 domain'im aldım son 1 senede. En son en ucuz .net 'i ihs' den aldım. ama arayüzü berbat o ayrı.
4- SSL için hiç ayrıca para vermene gerek yok . Nameserver'ını cloudflare'e bağla , Cloudflare'ini de hosting ip 'ne bağla . Cloudflare free ile onu da hallediyorsun.
5- Sonra aksın projelerin bu başlangıç aşamalarında vakit kaybetme asıl olay siteleri projelendirilmekte.
6- Wordpress 'i c panelin üzerinden kur .
7- Hiç kod yazcam diye uğraşma kendini 20 yıl geriye atarsın hazır template dolu ; r10 'da lisans sağlayıcıların birinden 200 TL 'ye elementor pro edin. Elementor plugin'den kits'e ordan Elementor template ile 1 site yap. Sonra r10 'dan istekle envato ile elementor uyumlu template edin 2. siteni yap. İlkinde beyaz kağıdı doldurcan gerekli bilgilerin ne olduğunu giricen . 2. 'de belki kullanıcı girişli , belki odak noktası farklı olan bir deneme yapacaksın ve kendi gelişimini anlayacaksın.
8- Artık sürükle bırak ile ateş edebilir ve tasarımsal düşünceni stilize edebilirsin.
8-9 ARASI PİŞ
9- Sonraki aşama ; CMS builder sistemler : (webflow , framer veya wix studio ) Bunlar sonraki aşama çünkü pahalılar ; Burda blueprint dediğimiz arkada organize ettiğin veriyi pat pat design system tasarlayıp aktarabiliyorsun. Elementor ile bunu da denersin ama webflow mesela daha stilize bana kalırsa.
Saygılar, yolculuğun hayırlı olsun.