Merhaba! Google "premium kelimeler" derken tam olarak neyi kastediyorsunuz, biraz daha açabilir misiniz? Eğer
Google Ads gibi reklam platformlarında kullanılan anahtar kelimelerden, kategorilerden veya sektörlerden bahsediyorsanız, size genel bir bilgi verebilirim. Ülkeler ve diller fark etmeksizin, Googleın reklam ve arama sistemlerinde "premium" olarak nitelendirilebilecek kelimeler genellikle yüksek arama hacmine sahip, rekabetin yoğun olduğu ve dolayısıyla tıklama başına maliyeti (
CPC) yüksek olan anahtar kelimelerdir. Bu kelimeler, sektörlere ve hedef kitleye göre değişiklik gösterebilir.
Genel Kategoriler ve Sektörler
Google Ads veya arama trendleri bağlamında, premium kelimeler genellikle şu sektörlerde yoğunlaşır:
- Finans ve Sigorta: "Kredi", "sigorta", "mortgage" gibi kelimeler (örneğin, Almanca: "Kredit", Fransızca: "crédit", İspanyolca: "crédito").
- Sağlık: "Doktor", "diş hekimi", "estetik cerrahi" (Almanca: "Arzt", İtalyanca: "dentista").
- Eğitim: "Online kurs", "üniversite", "dil okulu" (İngilizce: "online course", Portekizce: "curso online").
- Teknoloji: "Yazılım", "bulut hizmetleri", "akıllı telefon" (İsveççe: "molntjänster", İspanyolca: "smartphone").
- E-ticaret ve Perakende: "Ayakkabı", "moda", "elektronik" (Fransızca: "mode", Almanca: "Schuhe").
- Turizm ve Seyahat: "Ucuz uçak bileti", "otel rezervasyonu" (İtalyanca: "biglietti aerei", İspanyolca: "reserva de hotel").
hocam bazı kısılerın "premium kelimeler" konusun da konularını okudum ama ser verıp sır vermıyorlar o yuzden sormak sıtedım verdığınız kelımeler ıcın ayrıca tesekkur edıyorum