Arkadaşlar premium üyelik dediğiniz şey forumdaki teknik imkanları daha fazla kullanmaktan başka bir şey değil. Premium üye d0landırmaz diye bir şey yok. Hepitopu 3,5 yıllık üyeyim, defalarca premium üyelerin mağduriyetten dolayı banlandığını gördüm.
Forum maalesef sadece savcılık, mahkeme ve emin değilim ama bir de BTK istediğinde bilgi verebilir. Öteki türlü forum da suç işlemiş olur. Mesela adam/kadın sizi d0landırdığı için adresine gitseniz, elinizden bir kaza çıksa ya da sizin başınıza bir şey gelse bunun yasal yükümlülüğünü forum karşılayamaz. O sebeple maalesef forumun tutumu bu konuda doğru ve haklıdır. Elbette ben de d0landırılsam bu bilgilere kolayca ulaşmak isterim, sizi anlıyorum ama bu dediğiniz maalesef kanunen imkansız.
Biraz forum okur yazarı olmak lazım, biraz da genel ticaret kurallarını iyi analiz etmek lazım. Şöyle ki;
1) Bir şey olmayacak derecede kulağa mükemmel geliyorsa muhtemelen d0landırılmak üzeresinizdir
2) Bir ürün ya da hizmet, aynı ürün ya da hizmeti satan işinde uzman satıcıların (çok olumlu trade ve olumlu yorum almış) daha aşağısında bir fiyata ya da daha üst garantilerle (asla kapanmaz, asla silinmez gibi garantiler) sunuluyorsa d0landırılmak üzeresinizdir
3) Bir satış işleminde dini konular ve sosyolojik sömürüler çok fazla işleniyorsa mesela satıcı sürekli "ben haram yemem", "çoluk çocuğumun ekmek parası için savaşıyorum" gibi şeyleri
SÜREKLİ tekrar ediyorsa muhtemelen d0landırılmak üzeresinizdir.
4) Bir satıcı gereğinden fazla "efendim" kelimesini kullanıyorsa d0landırılmak üzeresinizdir. Bu arada "anlayamadım" ya da "duyamadım" anlamındaki "efendim" kelimesinden BAHSETMİYORUM. (Bunun nedenini anlatmak için Sosyolog olarak kitap yazabilirim

)
Gelelim forum okur yazarlığına;
1) Özellikle hizmet ya da ödemeden sonra alınacak ürünlerde kişinin son konuları, son mesajları ve son ticaretleri çok iyi analiz edilmeli. Mesela adam/kadın ayda 1000 USD kazanma vaadi ile e-book satıyor ama hepsiburada limiti bozdurmak istemiş. Yani sizce bu mantık olarak mümkün mü?
2) Kişi kendisi hakkında açılan şikayet konularında çözüm odaklı yaklaşmış mı? %100 haklı bile olsa müşterisine mutlaka bir çözüm sunmalı. Atıyorum aynı hizmeti tekrar indirimle vermeli, bir şey yapmalı gibi. Bir satıcı %100 haklı olduğu durumda bile hala müşterisine bir iyilik yapmaya çalışıyorsa onunla korkmadan çalışılır.
3) Konusundaki olumsuz veya nötr yorumlara nasıl cevap vermiş? Forumda oftopic kategorisinde istediğiniz gibi yazabilirsiniz. Ama konularımız bizim dükkanımızdır. Oraya gelen kullanıcılara davranış biçimimiz az çok ürünün ve hizmetin kalitesini ortaya koyar.