Konuyu bir açıdan bilgilendirmek ve dikkat etmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak adına açıyorum.

Dün akşam saatleri ayıptır söylemesi canım çiğköfte çekti. Trendyolda yüksek puanlı bir yer bulup sipariş verdim.
Gelen çiğköfteyi yedikten ortalama 20 dakika sonra miğdemde bi baskı hissetmeye başladım 30 dakika sonrada deli gibi kusmaya başladım ( Miğdesiz bi adamımdır öyle kolay kolayda kusmam ) 1 saat 2 saat derken kusmanın sonu bitmiyor. sürekli kusuyorum bir yandan ishal oldum hem alttan hem üstten wcden çıkamıyorum. 3 Saatin sonunda artık eşime mesaj attım hemen gel ölüyorum diye.

Ambulans çağırıldı hastaneye kaldırıldım bu süreçte hala kusmaya devam ediyorum , devlet hastanesi olduğu için birazda geç ilgilendiler ama sonuç olarak bi serum verdiler bi anda kendime geldim.
Yapılan testlerin sonucunda yüksek CRP, lökosit, nötrofil ve gaitada mukus/kan/lökosit tespit edildi.
Yani Türkçesi Bakteriyel Gıda Zehirlenmesi gibi birşeye çıkıyor burasını tam olarak bende anlamadım.

Şikayetci olmak için doktora sordum hocam kesinlikle çiğköfteden midir diye. tabi ki kesin birşey söyleyemiyor incelenmesi gerekiyormuş labaratuvara göndermek gerekiyormuş ama başka bir şey yemediysem %90 ihtimalle sebebi o dedi kısacası.

Biraz iyi olduktan sonra taburcu oldum eve geldim ilk iş kalan çiğköfteye bakmak oldu , Ama Görünüşünde bir farklılık , kokusunda bozulma vs gözlemleyemedim. Sonrasında Yanında gönderilen İceberg'e falan baktığımda Yıkanmamış olduğunu gördüm. Bir Yandanda aklımda şu soru var , Ben bu hale geldiysem başkalarınında gelmesi gerekmez mi aceba diye.

Test sonuçlarım ve hikayemle birlikte Chatgbt'ye sorduğumda şöyle bir yanıt aldım ;

✅ Çiğköftede koku yoktu diyorsun:

Bu çok önemli bir detay. Stafilokok gibi toksin üreten bakteriler çiğköftede çoğalsa bile, genelde bozuk ürün gibi kokar, tadı değişir, rengi bozulur. Ama sen "bir şey fark etmedim" diyorsun.

✅ Iceberg çiğ ve yıkanmadan direkt tüketildi:

Tam bakterilerin coşacağı ortam. Tarla kökenli bakteriler (özellikle E. coli ve Shigella türleri) burada bolca bulunabilir.

✅ Laboratuvar sonuçlarında bağırsak enfeksiyonuna özel sinyaller var:

• CRP yüksek
  • Nötrofil çok yüksek, lenfosit düşmüş
  • Gaitada kan + mukus + bol lökosit
    Bu tablo, bakteriyel enterit yani bağırsak iltihabı demek. Ve bu da iceberg gibi yıkanmamış yapraklı sebzelerden çok rahat bulaşır.
Tabi ki Asıl sonucu Şikayet edip numune ürünü Labaratuvara gönderdikten sonra öğreneceğim fakat bu süreçte dışarıdan yediğimiz yemeklerin ne koşullarda bize sağlandığını bilmiyoruz çiğköfteden olmasa bile yanında gönderilen masum görünen yıkanmamış icebergden bile zehirlenme imkanımız varmış bunu acı bir tecrübe ile öğrendim.
Konuyu bugün alo 174'e şikayet etmekle başlayacağım Bu konu hakkında bilgi / tecrübesi olan arkadaşlar varsa elimde numune ürün mevcut . Gönderip test yaptırtmak istiyorum ( Eğer alo 174 Yapmazsa diye ) bana yardımcı olabilirsiniz.

Gelişmeleride buradan aktarmayı planlıyorum.
İnsan Sağlığı Herşeyden önemli , Gerçekten kendinize çok dikkat edin. benim gibi önemsememezlik yapmayın
Saygılarımla.

EDİT :
1 - Alo 174 İle iletişime Geçildi , Elimdeki numunenin bir değeri yokmuş biz işletmeden alır kontrol ederiz siz imha edebilirsiniz denildi.
2 - Cimere Başvuruda Bulunuldu.

3 - Özel Laboratuvar'a test göndermek istedim 5000 tl ücret istendi fakat bu raporu bir yerde kullanamazmışım . ( işletme bunlar benim ürünüm değil dediği an yok sayılıyormuş ) o yüzden laboratuvara göndermiyorum.

Edit 2 : alo 174 işini ivedilikle yapıyor . işletmeye gidip örnekler alınmış test için laboratuvara gönderilmiş.