serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Bir iş veren olarak naçizane tavsiye vermek isterim, tavsiyeye ihtiyacınız olduğundan değil ya da tavsiye verecek kıratta olduğumdan değil tamamen samimi bir konu olarak gördüğümden.
Bir insana ilk başta temsili bir ücret veririm ve sonraki ilk ayda bana kazandırdığı oranda artış yaparım.
Çalışan bilmez ama iş veren bilir kimin yeteneği bana ne kazandıracak.
Bir kişiye ne kadar çok hak ettiğini belli oranda verirseniz emin olun ki sadece çok kaliteli işler çıkmıyor ortaya bunun yanında kısa ömrümüzde güzel dostluklar çıkıyor.

Bir çalışanım yurt dışına gittiğinde işten ayrıldı ve iki yıl sonra bana x.xxx.xxx$ lık bir işi almamı sağladı.
Yani insanlara hak ettiği değer ve yaşam standartını vermek hem sizi hem karşınızdakini mutlu eden güzel bir şeydir.
Atıyorum yıllık o çalışanın yaptığı işlerden 1.000.000 TL kazanıyorsam o kişiye 30.000 maaş vermem. En az %20 sini veririm. +35'ni devlete veririm geri kalan %45 hizmet sektöründe cironuz yüksekse oldukça yeterlidir.
Maaş insanların hak ettiğinden ziyade işletmenin kazandığı rakam üzerinden hesaplanmalı.
Düşünsenize aylık 200.000 TL kazanan bir küçük esnafın çalışanıyla aylık 2.000.000 TL kazanan üç harfli bir marketin çalışanı aynı parayı alıyor.
Haliyle çalışan gördüğü değer ölçüsünde aidiyet hissediyor.

Siz öyle yapmıyorsunuz, yapın tarzında yazmadım. Kazandırdığının daha üstünde de maaş veriyor olabilirsiniz sakın öyle anlaşılmayayım.
Genel olarak bir değerden bahsetmek istedim yani sizden ziyade çalışanı olan arkadaşlara yazmak istedim.
Kazandıran kazansın ve biliyoruz ki paradan daha değerli şeyler var.
Doğum gününüz kutlu olsun