kendim fizik mezunuyum üstüne de formasyon aldım kpssye 2 kez girdim saçma sapan sistem yüzünden boş yere yıllarca okumuşum okuduğum yıl süresi 16 yıl. Adam akıllı eğitimi lisede sayısalda aldım üniversitede zerre fayda görmedim çünkü 4/5 yıl öncenin sorularını fotokopiciden çıkartıp sınavı geçiyorduk işte böyle bir eğitim düşünün. Fen edebiyata asla ne siz ne de sevdiklerinizi göndermeyin. Çocuklarıma şimdiden beceri kazanmalarını yani vasıflı bir eleman olmaları için baskı kuruyorum nedeni de bu eğitim sisteminde okuyup çoğunluğu torpil ile memur olmak yerine kendi işi kendi becerisi ile hayata merhabaları demeleri daha da mantıklı.

Köylü adam çalışkan insanlardı ancak günümüzde büyük çoğunluk dış çevreden etkilendiği için onlarda kısa sürede al sat işine girmekteler yani üretim kısmı giderek bitiyor ve ülkemizdeki tüm ürünler ithal olarak gelecektir !

Tüm öğrenci kardeşlerime tavsiyem vasıflı olun en az 1 dil daha kesinlikle zaman kaybettirmeden öğrenin. Gidip yıllarca okuyup ataması olmayan bölümleri okumayın baktınız bölümde atama yok sınıfı bırakıp 2 yıllık atanabilen bölümleri okuyun. Çok para kazanmak mı istiyorsunuz o zaman sektörü zor vasfı olan bir iş deneyimi kazanın. Şunu asla unutmayın basit ve rahat meslek işlerinde rekabet çoktur para azdır, ancak zor işlerde para çoktur!