Diyanet ile veya meşhur bir tarikat ile gidecekseniz günaha girme ihtimaliniz var. Bu işi yapan şirketleri ve birlikte gideceğiniz hocayı iyi tanımanız hayrınıza olacaktır. Bazıo lumsuz tecrübelerin dolayısıyla size böyle kesin ve ciddi bir uyarı yapıyorum.
Eskiden vizeyi şirketler alabiliyordu. O yüzden umre için hac için diyanet veya şirketlere mahkumdunuz. Ancak BİLDİĞİM KADARIYLA artık bireysel başvuru yapabiliyorsunuz. Bu durumda umre masraflarınızı düşürebilir, zamanlamanızı daha özgür ayarlayabilirsiniz.
THY ile Flynas arasında ciddi bir fiyat farkı var. Ben olsam flynas ile uçarım.
Sadece erkek gurubu olarak gidecekseniz, uyku saatlerinizi Mekkede kabe, Medinede mescidi nebevide geçirerek otel masrafını düşürebilirsiniz. Yılın her günü iklim müsait olduğu için bu hem daha huzurlu hem de orijinal bir deneyim olacaktır. 24 saat kesintisiz ücretisz tuvalet ve banyo imkanı sayesinde mescidde gecelemek bence çok iyi. Namaz saatleri dışında mescidin uygun yerlerinde uzanmak ve uyumka sorun olmuyor.
Eğer çevre konusunda bilgili birilerini bulabilirseniz truist gezisi yapar gibi umre yapabilirsiniz. Bence insanların çoğu bu yöntemi denemeli.
Diyanet tarikat ve pahalı oteller hem manevi hem de morak olarak yıpratabiliyor.
Bireysel düşünüyorum hocam. Ona da baktım lakin otel rezervasyon bilgileri gerekiyormuş sanırım vize için. Bir de duş olayları çekimser bırakmıştı beni