Öncelikle yorum için ve düşünce deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam.
Benzer rehber sitelerinde kopya içerikten dolayı ceza almanız mümkün değil hocam, asıl ceza veren kısım hızlı index oluyor, geçmişte kısa sürede 1 - 7milyon arası firma rehberi siteleri için index aldım. Bir süre sonra aynı içeriği hatta aynı temayla farklı sitelerde kurduğumda sonuç şu şekilde oldu.
Örneğin 10 milyon işletme verisi veritabanında duruyordu fakat yayımlanmıyordu sistemi otomatik hale getirip içerikleri belirli bir periyotlarla kademeli artış yaparak paylaştığımda sorunsuz bir şekilde ilerledi ve gerek gösterim olarak gerekse tık olarak ziyaretçi akışı oldu. Fakat rehber sitelerinde şöyle bir sıkıntı var bu veriler hani öyle günlük binlerce aranan veriler değilde genelde hiti toplama olarak çeker. Misal indexli örneğin 500k içerik vardır bu içeriklere her gün 1 hit gelmez 3 5 günde 1 hit gelir fakat 500k içeriğe vurduğu zaman sürümden hit çeken sistemler bunlar.
Yani ana kriter google'dan ceza almadan index almak, bir süre bunu denedim fakat gerek sabırsızlık olsun gerekte içeriğin çokluğu açısından bir süre sonra ipin ucu kaçıyor ve ya batarız ya çıkarız gibisinden bir düşünceyle paylaşım adetlerini arttırıp cezalar kaçınılmaz oluyor ve böyle bir sazan sarmalı gibi oluyor.
Aslında google'nin gördüğü içeriğie göre yayımlama yapmak lazım. Misal bazı google içeriği görmüş mü görmemiş mi vs. bunların hepsini otomatik sayaca bağlayıp yapılabilir fakat bu konuda bahsettiğim kısım biraz da şu
Google etkileşime göre de sitelere ceza verir ya da esnek davranır, ben de analizle etkileşim var gibi gösterip içerikkleri çok daha hızlı bir şekilde paylaşıp organik hiti amaçlıyorum.
Yani 10 bin 20 bin 50 binden ziyade hedefim 1 2 3m indexi sorunsuz yedirmeyi denemek
Ek olarak sitenizde indexler silinmeye başladıysa ve gösterim rakamları çakıldıysa o domainden daha hayır gelmiyor farklı bir domainle devam etmenizi öneririm.
Buna ek olarak isterseniz özelden bir kaç çalışmaya yönelik görseller iletebilirim.
Çalışmanızda başarılar dilerim.Konu ile ilgili bir pm atıyorum.