İslam dini, "müslüman olmayan kişileri zorla müslüman yapamazsın diyor" Yüce Allah, Rahman sıfatı ile kendisine düşman olanları, kendisine inanmayanlara da yaşama hakkı vererek onları da rızıklandırıyor. Doğru yolu bulmaları için peygamberler göndermiş,yol göstermiş, size verdiğim aklınızı kullanarak doğru yola ulaşın demiş.Müslümanlara demiş ki, insanları doğru yola çağırırken tatlı dilli olun, kaba olmayın demiş. Hz. Muhammed'e demişki, biz seni onlara bekçi olarak göndermedik, senin görevin sadece tebliğ etmek.
Hal böyleyken, insanoğlu aşırıya giderek kendisi gibi dünya görüşüne sahip olmayanlara bırak görüşünü ifade etmeye,yaşam hakkı bile tanımıyor. İnsandan bile saymıyor. Benim gibi düşünmüyorsan, benim liderimi sen de lider olarak tanımıyorsan, hatta benim ilahıma iman etmiyorsan ÖL diyor.
Hak ve batıl mücadelesi kıyamet kopana kadar,bu Dünya yok olana kadar devam edecek. Sonra,ölen insanlar tekrar diriltildikleri vakit gerçeklere vakıf olacaklar ancak iş işten geçmiş olacak. Allah'tan kendilerini tekrar Dünyaya göndermelerini isteyecekler ancak talepleri yerine gelmeyecek. Sonsuz hayat başlamıştır. Kimisi cennet bahçelerinde, kimisi cehennem ateşinde. Sonsuza kadar.
Ben müslümanın diyen bu gerçeklere iman eder.
Allah'a emanet