Merhaba,
Projemin adı henüz kesinleşmediği için şimdilik "Sosyal CRM" olarak adlandırıyorum. Uzun yıllardır çağrı merkezi sektöründe çalıştım ve çeşitli pozisyonlarda görev aldım. Edindiğim tecrübeleri küçük ve orta ölçekli işletmelere aktarmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdim.
Sosyal CRM, küçük çaplı çağrı merkezlerinin işlerini kolaylaştırmak için tasarlandı. Özellikle butik firmaların WhatsApp üzerinden satış ve destek vermesi durumunda, hangi temsilcinin ne zaman destek verdiğini ve hangi müşteriye kim cevap verdiğini takip etmek oldukça zor olabiliyor. Ben de bu sorunu aşmak için WhatsApp API sağlayan üçüncü parti uygulamalardan destek alarak gelen mesajları ve verilen yanıtları kayda aldım. Böylece sistem üzerinden ne zaman, kimin hangi mesaja cevap verdiğini görebiliyorsunuz.
Admin panelinde, farklı kuyruklar oluşturabiliyor ve isterseniz bu kuyruklara anahtar kelime ekleyerek mesajları otomatik olarak yönlendirebiliyorsunuz. Örneğin, "ödeme yaptım ama ürünüm kargoya verilmedi" şeklinde gelen bir mesaj, "Finans" adlı kuyruğa ve "ödeme" anahtar kelimesine sahip olduğu için otomatik olarak ilgili departmana düşüyor. Diğer mesajlar ise ana kuyruğa aktarılıyor ve gerekirse başka kuyruğa taşınabiliyor.
Her temsilciye belirli sayıda mesaj atanıyor; çünkü müşterinin tek tek gönderdiği mesajlar ayrı ayrı görüntüleniyor. Konuşmaların devamını ve geçmiş mesajları görebilmek için ise bir arşiv bölümü mevcut. Bu arşivde yapılan işlemler detaylı bir şekilde yer alıyor. Güvenlik açısından, mesajın geldiği telefon numarası gizli tutuluyor; ancak admin gerek duyarsa bu numarayı görüntüleyebiliyor. Sistem basit görünsede arka planda pek çok detaylı işleyiş bulunuyor.
İlerleyen dönemlerde, sisteme gelen aramalarla veritabanında kayıtlı kullanıcıların bilgileri otomatik olarak görüntülenecek ve kayıt oluşturma işlemleri daha da kolaylaşacak. Böylece, müşterinin kaç kez aradığı ve hangi kanal üzerinden (WhatsApp, Facebook, X, arama gibi) iletişim kurduğu gibi bilgilere ulaşılabilecek.
Ayrıca, inceleme yapılıp geri dönüş olması gereken durumlar için bir kayıt bölümü olacak ve kayıt oluşturulduğunda kullanıcılara SMS ile bilgilendirme yapılacak.
Bu sistemi doğrudan satmayı düşünmüyorum; yalnızca kendi sunucularımda kullanım amaçlı kiraya vereceğim. Sistemi kullanan, 5ten fazla müşteri temsilcisine sahip işletmelere üç aylık destek paketi sunacağım:
- İlk ay: Firma sahibiyle iş süreçleri ve kurgu oluşturma
- İkinci ay: Sistemin kullanımını öğrenmeye yönelik tanıtım ve eğitim
- Üçüncü ay: Genel destek hizmeti
Temsilcilerin kullandığı ekran görüntüsünü aşağıda link olarak paylaştım. Şu anda admin panelinin tasarımı devam ettiği için ilgili görseli paylaşmadım.
Proje hakkında daha fazla bilgi almak ve ilk demo sürümü yayınlandığında denemek isterseniz, demo sürümünde yalnızca sistem tanıtımı yapılacaktır.
Detaylar için Telegram üzerinden @isicadam ile bana ulaşabilirsiniz.
Güncelleme:
* Mesaj bir temsilcinin üzerinde ve işlem görüyorsa arşive girildiğinde kimin işlem yaptığı görünüyor. Bir müşteri bir den fazla mesaj yazdı 2 temsilci var kuyrukta diyelim. mesajları hangi temsilci temas ediyor arşivde görüyor.
* Not ekranı aktif edildi. yazılan notlar arşivde görünüyor.
* Temsilci eğer 30 dk boyunca sayfa hiç bir işlem yapmazsa üzerinde ki mesajların hepsi havuza düşüyor.
* Kuyruğa giren temsilci en fazla 5 mesaj üzerine alabiliyor.
* Birden fazla WP numarası varsa eğer cevap verirken hesap seçebiiyorsunuz.
* Admin onayı ile iletişime geçmemiş kişilere mesaj atabilir temsilci.
* Admin Panelinde temsilcilerin kaç dk içince mesaj verdi, ay içerisinde hangi konularda müşterilerin yazdığı raporlanabiliyor.
WP apisi olarak şu an
https://www.wpileti.com/ kullanıyorum