Vulcanist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Net cevap : Eğer dünyanın ilk 100 sıralamasında bir üniversitesiye gireceksiniz Üniversite. Eğer değilse İnternet. Kolay gelsin.
ledci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tıp dışında garanti bölüm yok. üni bittikten sonra yıllarca işsiz kalma ihtimalin %99,99999

22+4 okul uzamazsa üni bitince 26 yaşındasın. 2-3 sene de işsizlik desen yaş oldu 28-30 elinde diplomanla iş arar durursun. ayrıca üniversitede harcayacağın para, şehir dışında kalırsın ev kirası, yemek, fatura, yol parası, kitap kırtasiye derken büyük bir sermayeyi sana para kazandırmayan bir eğitime harcamış olursun. örnek olarak 4 sene özel üniversiteye para vermek yerine o parayla daireler alıp kiraya versen, ömrünü geri kalanında yan gelip yatarak kira geliriyle yaşayabilirsin.

bugün senin yaşında olsaydım üni sınavı yerine lise kpss ye hazırlanırdım. kitapla defterle uğraşmak istemem dersen hizmet sektörüne bakardım. hangi hizmet sektörü senin ilgi alanına, el becerine, yaşadığın bölgenin şartlarına göre değişir.
Dünya da ilk 100 dediğimiz de sadece odtu var şehrimde ki universite de 1230 civarında kpss de sadece memur bolumleri var sanirim bana gore degil ama puan tutturamazsam mecburen kpss ye bakarım