Ortalıkta fena derecede salgın var, ben 15 gün ilaçsız zar zor atlattım, öksürük eşlik edecek bir süre sonra. Boğazınızı olabildiğince yumuşatmaya bakın, ılık içeceklerle. İlaç hiç kullanmadım ama Aferin Plus geceleri yatarken 1 tane atıp yorganı üzerinize çekip (çorap çıkarmadan) yatarsanız 2-3 gün terleyip daha hafif geçirebilirsiniz. Hayatımda ben böyle hastalık görmedim, bendeki de boğaz ağrısı ve aşırı halsizlikle başladı. Ömrü hayatımda 1-2 kez maksimum 2 gün gribal tarzda hastalıklara çok şiddetli yakalanmıştım ama bunda 15 gün dediğim gibi hiç ilaç kullanmadım ama siz Aferin Plus gibi bir ilaçla ter atarak ve bol sıvı alarak kısa sürede atlatabilirsiniz. C vitamini takviyesi almayı unutmayın, iştahsızlık olabilir bu dönemde olabildiğince bişeyler yemeye ve enerjiyi toplamaya + olarak açık ve temiz havada birkaç dakika bile olsa vakit geçirmeyi unutmayın. Bende ayrıca ses kısılması 1 hafta geçmedi hiç. Rezalet bir şeydi. Umarım kimsenin başına gelmez. Çok geçmiş olsun.
Hastaneye gitmenize gerek var mı bilmiyorum ama bence yok çünkü herkeste aynı şey herkese aynı ilacı verip yolluyorlar maalesef. Ben bunları antibiyotik kullanımı minimum seviyede olan birisi olarak yazıyorum, siz kullanmak isterseniz kısa sürede atlatabilirsiniz. İyi geceler.