Merhaba,
Arkadaşım bireysel yaptığı küçük bir iki geziden sonra bunu ticarete dökmek için TÜRSAB belgeli ve sigortalı çalışan olarak işe alındığı bir acente ile çalışmaya başlamıştı. Gezileri her şeyi kendisi organize ediyordu. Firma sadece belgelerini veriyor, sigorta girişini yapmıştı. Başka hiçbir şeye karışmıyordu. Belgeler içinde düzenlediği her gezi için cüzi miktarlarda belge parası veriyordu. Firma arkadaşın sigortasını birkaç günlük gösteriyordu. Arkadaşım kendisi ücretini firmaya ödüyordu. Sorunsuz birkaç gezi yaptılar. Fakat sonra işler daha büyüyünce birkaç büyük iş daha aldı. Daha sonrasında bu işleri önceden alan firma arkadaşın anlaştığı firmaya tepki göstermiş. Tabii daha uygun fiyat ve güzel bir gezi programı yaptığı için onun gezileri tercih edilmeye başlandı. Diğer firmalar bir olarak bu sefer çalıştığı firma sahibine tepki göstermişler. Yaşadığı yer küçük, herkes birbirini tanıyor. Firma normalde bu tarz geziler yapmıyormuş. Şimdi de arkadaş onların adı ile bu işleri almaya başlayınca ortalık karışmış. Firma sahibi de ben aramı kimseyle bozamam, küçük yerdeyiz diyerek çıkışını vermiş.
Arkadaşın şimdi Nisan ayına planladığı ve her şekilde anlaşmasını yaptığı iki ayrı gezisi vardı. Ne yapacağını düşünüyor. TÜRSAB belgesi ve diğer ücretlerle şu an acente açabilmesi için yaklaşık 600.000₺ gibi rakam gerekiyor. Henüz bu kadar birikmişi yok. Zaten bu süreçte uzun sürüyormuş. Planladığı gezileri yapamayacak olduğu ve mahcubiyet duyacağı için üzülüyor.
TÜRSAB belgesi olan, bu şekilde sigorta girişi yapabilecek, beraber çalışma sağlayabilecek güvenilir firma arıyor. Eğer bu şekilde çalışma yapabilecek olan varsa bana ulaşabilir mi? Yaptığı gezilerin hepsinde afiş olsun tanıtım olsun firmanızın adı logosu bulunuyormuş. Tüm tanıtımlarda aynı zamanda firmanızı da tanıtmış oluyor. İşini düzgün yapar. Düzgün yaptığı için zaten başına bunlar geliyor. Bu arada rakip firmanın birisi çalıştığı acenteyi arayıp, sonra sigorta çıkışı verilince TÜRSAB'a şikayette etmiş. Oradan aramışlar, durumu anlatmış. Bu şekilde gezi yapmadığını zaten yapacağının suç olduğunu bildiğini söylemiş, dosyayı kapattıklarını söylemişler.