YGTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,
Mevcut durumu bir örnek ile aktaracağım.

Diyelim ki bir kütüphaneniz var, bütün erişim ve yetkiler yalnızca sizde ve kimse kütüphaneye giremiyor. Gelecekte 5 - 10 yıl sonra bu kütüphaneyi kamuya açtığınızda ilk baştan itibaren kitapların sırasını hiç değiştirmediğinizi ispatlamanız gerek. Bunu nasıl yapardınız?

Bir günlük misali kayıt tutacağım bir sistem inşa ediyorum. Dosyaların her birinin hiç değiştirilmediği ve o zaman ait oldukları hashcode + timestamp yöntemi ile halledilebilir. Ancak bu dosyaların içerisindeki doğruluk maalesef ispatlanamaz.

Örneğin ben dosyayı yayınlamadan ve hashcode çıkartmadan önce bir yeri kasten silmiş ve manipüle etmiş olabilirim. İşte bu iddiaları düşürecek türden bir doğrulama sistemi bulmaya çalışıyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yapardınız?
Kolay gelsin hocam

içeride sadece ben olduğum için kitapların sırası bu şekildedir diyemem, içeriye girmeden önce bundan 5-10 yıl sonra kamuya açılacağını biliyorsam kütüphane dizaynı yapılırken mutlaka kayıt alırım tarih ve kayıt bilgileri günümüz kayıtları ile eşleşeceğinden herkesin içi ferah olur,