Kablonet’in 75 Mbps paketini kullanıyordum ama bana yetersiz gelmeye başladı. Bunun üzerine Süperonline'ın kampanyasını görünce geçmeye karar verdim. Kampanyada; 1000 Mbps internet, 1500 TL cayma bedeli karşılanması ve ilk 2 ay ücretsiz, sonrasında aylık 700 TL olarak belirtilmişti. Eski paketim 450 TL idi. İki ay fatura ödemeyeceğim için ortalama olarak aylık 470 TL gibi bir fiyata denk geliyordu.
Uygulama üzerinden başvuru yaptım. Ertesi gün için randevu verdiler. O gün evde yoktum, annem evdeydi. Kurulumu yapmışlar. O gün fazla ilgilenemedim, birkaç kez internet gidip geldi. “Herhalde sistem tam oturmadı,” dedim.
Ertesi gün yine aynı şekilde sürekli kopmalar başladı. Bunun üzerine destek talebi oluşturdum. Araya bayram girdiği için ancak 4 gün sonra ekip eve geldi. Gelen görevli prize bakarak “Abi senin priz sorunlu, adaptör tam oturmuyor,” dedi. Ben de “Burada daha önce birçok cihaz kullandım, hiç sorun yaşamadım,” dedim. “Yok, sorun bundan,” diye ısrar etti. İyi, öyle olsun dedim. Gidip prize takılan ek bir aparat aldım, adaptör sıkı oturdu. Ama kesintiler devam etti.
Tekrar talep oluşturdum. Ertesi gün yine aynı görevli geldi. “Bak, bu modemde sorun var, hâlâ kopmalar devam ediyor,” dedim. Bu sefer ONT cihazını ayrı olan bir modem taktı. Artık iki cihaz olmuştu. Ama modemin adaptörünü değiştirmedi. Yine internet gidip gelmeye başladı. Yine prize baktı. “Bak, değiştir dedim, değiştirmedin. Hâlâ gevşek diyorsun,” dedim. Boş yere modem değiştirdim, “Bir daha gelirsem 600 TL servis ücreti alırım,” dedi.
“Sen bir zahmet adaptörü değiştir,” dedim. “Adaptörden değil, priz sorunlu,” diye ısrar etti. “Sen üşenme, git bir adaptör getir,” dedim.
Adaptör getirmeye gittiği sırada ben de adaptöre bir göz atayım dedim. Sağda solda 20-30 TL’ye satılan basit bir şerit LED adaptörü takmışlar. Geldiğinde sordum, “Siz sıfır cihaz kullanmıyor musunuz?” diye. “Yok abi, yenilenmiş cihaz kullanıyoruz,” dedi. “Bu adaptörle bu modem çalışmaz ki. Şuna bak, ne kadar kalitesiz,” dedim. Sesini çıkarmadı, adaptörü değiştirdi ve gitti.
Daha önce modemi kapının girişindeki vestiyere yerleştirmiştim. Tek modem kullanırken bir sorun yoktu, ama iki cihaz olunca 3’lü priz kullanmak zorunda kaldım ve kablolar iyice karıştı. Biraz toparlayayım dedim. ONT cihazını dolaba vida ile sabitledim. Keşke sabitlemeseydim, çünkü LOS ışığı kırmızı yanmaya başladı. Kablolarla oynadım ama internet gelmedi. Daha önce hiç fiber deneyimim olmadığı için yapısı hakkında pek bilgim yoktu.
Biraz daha kurcaladıktan sonra ONT cihazını tekrar yere yatırdım, bir süre sonra internet geldi. “Demek ki vida ile sabitleyince bir şeyler bozuluyor,” dedim ama tekrar dolaba sabitleyince bu kez tamamen gitti, hiç gelmedi. Arıza kaydı açacaktım ama “Kesin benden servis ücreti alırlar,” diye düşündüm. “Fiber soketini sökeyim, yapabilirsem yaparım, olmazsa zaten çağıracağım,” dedim. YouTube’dan sistemi nasıl çalıştığını izledim.
Soketin içini açtım, fiber kabloyu biraz gerdirip yeniden taktım ve internet anında geldi. Meğerse sokete düzgün sabitlenmemiş. En sonunda kablolamayı aşağıdaki görseldeki gibi tamamladım ve dolabın kapağını kapattım. Yaklaşık iki gündür hiç sorun yaşamadım.
Bu arada, modemi burada kullanmamın sebebi; evin tüm odalarına Cat6 kablo çektim ve interneti buradan dağıtıyorum.