LiderBayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olayı yanlış algılamışsınız, yanlış yorumluyorsunuz.

Satıcı eğer sizden ekstra olarak KDV ücreti talep ediyor olsa vergi kaçırdığı ihbarında bulunmanız normal. Bunda bir sorun yok.

Ama eğer satıcı sizden %3-4 gibi rakamlarda banka komisyon oranı talep ediyorsa bu vergi kaçırmaya girmiyor. Bankanın kesmiş olduğu komisyonu almış oluyor.

Direkt çıkıp şikayet etmek yerine "nakit vericem ama fiş istiyorum" diyip vergi kaçırıp kaçırmadığını zaten anlardınız. Fiş istediğinizde de fark çıkar demiş olsaydı söyleminiz de haklıydınız.

Konu biraz mantıksız ve yetersiz sadece aksiyon aranmak için yapılmış duruyor. Bir sonuçta çıkacağını sanmıyorum.
Yanıtınız için teşekkür ederim hocam. Ben maliye memuru veya vergi uzmanı değilim. Ney vergidir, ney komisyondur anlamam. Vatandaş olarak rahatsız olduğum bir durumu bildirdim, hak yeniyorsa cezası çekilsin. Dediğiniz gibiyse durum zaten bir işlem yapılmayacaktır. Bu da benim için bir sorun olmaz. İşin doğrusu, hakkaniyetlisi neyse o olsun isterim.

kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örnek

1 Gram Altın Kuyumcu Alış fiyatı : 3650 TL
1 Gram Altın Kuyumcu Satış fiyatı : 3730 TL
1 Gram Altın Kuyumcu Kaarı : 80 TL

Sen 1 gram altını Kart ile ödemiş olsaydın 3730 TL
Banka bundan en az %2 komisyon alırdı buda : 80 TL

Bu durumda kuyumcu kaar değil ya zarar yada ucu ucuna satış yapmış olurdu her türlü zarar etmiş olurdu.

Diğer yandan elindeki kredi kartını anında nakite çevirmek gibi bir şey bu.
Verdiğiniz fiyatlar örnek sanırım en başta belirtmişsiniz, zira 3860 TL aldı 1 gram için. Doğrudur hocam ben esnaf değilim ne alır ne satar bilemem. Benim bildiğim tek konu kartsız yapılan satışın kayıt dışı olduğu ve bundan rahatsız olarak şikayette bulundum. Yanlış bir uygulama yok ise problem yoktur zaten