O işin apayrı bir boyutu hocam. Ama gariban insanlar avuç dolusu vergi öderken böylelerinin ödememesi zoruna gidiyor insanın.
Hayır şunu anlamıyorum hocam. Çoğu bakkal-market tek sigara alımında kart geçerseniz banka komisyonu adı altında fazla ödeme geçiyor. Ancak benzin istasyonları veya süpermarketlerde böyle bir durum yaşanmıyor. Onlar komisyon ödemiyorlar mı? Cidden bilmediğimden soruyorum. Bir şey çıkar, çıkmaz bilmiyorum. Ben vergi kaçırma olarak yorumladım, neden derseniz onu da açıklayım.
Kartsız bana altın sattığında, bu satışın gerçekleştiğinden kimsenin haberi yok. Dolayısıyla gelir vergisine tabi olmayan bir para kazandı adam. Ancak kartla satmış olsa mecburen fiş kesecek kdv çıkacak falan filan. Yani satış kayıt altına alınmış olacak bir şekilde vergi ödeyecek.
Siz de haklısınız, fakat insanların bu regülasyon sistemine tepkisinin sonucu olarak bu tip davranışlar doğuyor. Umarım bir gün sistem herkes için daha adil olma statüsüne erişir, cevabınız için ayrıca teşekkürler. İyi akşamlar ve iyi forumlar dilerim.