Nasıl hiç duymadınız hocam epeydir var bu yasak aslında

Aslında her sektör için var, şu anda politika tüm ödemelerin kartla yürümesi yönünde kayıtdışılığı önleme amacıyla.
Aslında daha önce çok başıma geldi ama yükseldim adama nedense dedim şikayet mekanizmasını kullanalım nasıl ilerliyor süreç
Evet öyle diyorlar genelde ama zoruma gitti. Ben 70 bin liralık maaşımın 14 bin lirasıyla vergi ödeyip 56 bin lira alıyorum. Paşam da ödeyiversin dedim
Ben kredi kartına fazladan 5TL isteyen bayiyi şikayet etmiştim. Aldığım cevap şuydu:
Belirtilen adreste yapılan kontrolde büfe yetkilisi ile yapılan görüşmede sadece kredi kartı ile sigara alış verişi yapıldığında bankanın kendilerinden almış olduğu komisyon tutarı fiyat üzerine eklemek zorunda olduklarını aksi takdirde zararına satış yaptıklarını ancak sigara dışında başka bir şeyler alınması durumunda komisyon uygulamadıklarını beyan etmiştir şikayet konusu ile ilgili mevzuatlarımız çerçevesinde yapabilecek bir işlem olmadığı bu konu denetim yetkilisi BDDK ve Maliye Bakanlığının ilgili birimlerince sürdürüldüğü ancak yine de işyeri yetkilisine müşterilerin görebileceği bir şekilde kredi kartı alışverişlerinde komisyon uygulanır ibareli yazı asılması konusunda bilgilendirildiği ayrıca söz konusu büfenin ABB tarafından kiralandığı ve ruhsatlandırıldığı hususu. (YENİMAHALLE BELEDİYESİ birimi tarafından cevaplanmıştır)