Güncelleme: Aradan tam 17 gün geçmiş, şuanda 3xteyiz. Henüz kar almadım çünkü 25-26'sı gibi birazcık hype bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar, bugün ki konumuz: Carlo Acutis

Kimdir bu Carlo Acutis?
Carlo Acutis, (3 Mayıs 1991 - 12 Ekim 2006) Birleşik Krallık doğumlu bir İtalyanKatolik genç ve amatör bilgisayar programcısıydı. En çok dünyadaki Efkaristiya mucizeleri belgelemesiyle ve bunları lösemiden ölmeden önce oluşturduğu bir web sitesinde kataloglamasıyla tanınmıştı.[1] Neşesi, bilgisayar becerileri ve hayatının ana teması haline gelen Efkaristiya'ya olan derin bağlılığıyla dikkat çekti.[1] 10 Ekim 2020'de taziz edilerek Papa Francis tarafından aziz ilan edildi.

Peki bizi neden ilgilendiriyor?
Carlo Acutis, Papa Franciscus tarafından 27 Nisan 2025 tarihinde 1.3 milyar insanın inandığı Katoliklerin ilk dijital azizi ilan edecek.
Bu azizlik Katolikler için gerçekten çok değerli ve önemli bir olay.
Kişinin katoliklerin ilk web sitesini kurması ve bütün ömrünü buna ayırmasını da düşünürsek, kendisi o gün kesinlikle haber olacaktır.
Bu yüzden Carlos Acutis Coin'in, o tarihe kadar standartın dışında artmasını bekliyorum. Çünkü kripto bu tarz hikayeleri çok seviyor.

Ben ne yaptım?
Ben tamamen kendimi üzmeyecek bir rakamla (20.000 TL), 7 gün önce alım yaptım. Şuanda marketcap değeri yalnızca 800 bin dolar olduğu için ani dalgalanmalar yaşanıyor. 27 Nisan'a kadar kesinlikle satmayacağımı da belirteyim.
Marketcapi çok düşük olduğu için alacaksanız da kendinizi üzmeyecek rakamlarda almanızı öneriyorum. Zaten bir hikayesi olacaksa 50-100x basitçe yapabilir.

Coinin linki

Not: Dediklerim asla yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte, tamamen kişisel görüşlerimi kapsadığını da söylemiş olayım.