Nivrasyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin kadar detaylı düşünmek isterseniz bencede apple tercih etmezsiniz. Benim gibi kulaklık kullanmak isteyen ama kulaklık ile alakalı herhangi birşey düşünmek isteyenlerin tercihi airpods olmalı.

Ben kulaklık alacağım ve kulağıma taktığımda bir sorun ve detayla karşılaşmak istemiyorum, ben bilgisayar alacağım ve bir sorun ve detayla karşılamak istemiyorum, ben telefon alacağım bir sorun veya detayla karşılaşmak istemiyorum.(tabiki sorunlarla karşılaşabilirsiniz ben hiç karşılaşmadım)

Tüm ürünlerde apple ekosistemi kullanıyorum ve adamların yıllardır en büyük başarısı bence bu. Üretim maliyeti eminim çok çok düşüktür kılıfı ve kabloları sattıkları fiyattan belli oluyor zaten. İşin teknolojisi, testi ve yazılımı mesele. 3 farklı apple cihazım var hangisini kullansam airpods otomatik olarak oraya geçiyor benim için büyük ayrıcalık mesela. Telefon çalarsa telefona geçiyor, bilgisayarda video izlersem bilgisayara geçiyor, tablet elimdeyse tablete geçiyor.
Sizin bu bahsettiğiniz Connectivity ile ilgili bir konu ve profesyonel kulaklıkların tamamı buna sahip. Ancak, multi-device konu olduğunda, araştırmanız gerekir. Benim bahsettiğim Connectivity'den ziyade, ses kalitesi ve gerçek sesin nasıl değişime uğradığı kısmı. Örneğin iki farklı kulaklıkta müzik dinleyin. Dinlediğiniz bir kulaklıkta bateristin vurduğu zilleri yanınızda hissedecek kadar detaylı zil sesi duyabilirsiniz, diğerinde müziğin tamamı zile vurulan sesi yansıtmıyor. Ya da bass konusunda almanız gereken gerçek müzik ritmi yerine rastgele abartılı bass ya da tiz sesleri yoğun alabiliyorsunuz. Bu ses kalitesi müthiş önemli bir konu. Çünkü müzik dinlerken, aslında müziğin nasıl yapıldığını hissedebileceğiniz kadar detaylı dinleyebileceğiniz kulaklıklar var.

Ses kalitesi + connectivity kısmını bitirdiğinizde de karşınıza noise cancellation ya da batarya dayanıklılığı gibi konular çıkıyor.

Ben eğer her şeyi işin içerisine koyarsam, ve en güzellerden liste yaparsam:
Bowers & Wilkins Pi8 (Fiyatına rağmen Noise Cancellation'da Bose'a yakın değildir)
Sony WF-1000XM5 (Gerçek müzik keyfi)
Bose QuietComfort Ultra Earbuds (Connectivity kısmını kaybeder, ama Noise Cancellation'da #1 numaradır)
Devialet Gemini II TWS (Ses kalitesi şahanedir)
Beyerdynamic Amiron 300 (Sesleri çok net ayırt etmenizi sağlar)

Farkında mısınız ne Sennheiser, ne JBL, ne de bir telefon markası (Sony hariç) geldi karşınıza. Tamamı TWS, tamamı high-end ve tabiri caizse en iyilerden biridir. Kimisi Sennheiser ve JBL ürünleri seçer, kimisi Edifier gibi farklı markalara yönelir. Belli kaliteye eriştikten sonra, bu bir parfüm seçimi gibidir. Edifier mesela, çok güzel ses kalitesi verip, çok uygun fiyatlı olmasına rağmen, batarya sorunu nedeniyle ve her kulağa tam oturmadığı için bazen tam can sıkıcı bir kulaklık olabilir. Bu yüzden rafta oturuyor.

Eğer sizin dediğiniz gibi; Apple cihazı için alıyorsanız ve Apple ürünleri arasında geçişe ihtiyacınız varsa, zaten Airpod almanız kadar normal bir durum yok. Yani size uyuyor. Eğer burada tavsiye arayan kişi de benzer connectivity odaklıysa, onlarda cihazlarının markasına göre seçim yapabilirler.

Ama eğer en iyi marka seçimiyse söz konusu, her defasında ya Bose ya da Sony seçerim. Diğerlerinden daha güzel olduğu için değil, benim için signature oldukları için.