Üniversiteye 250k sıralama ile girip 3.35 not ortalaması ile örgün ve yaşadığım şehrin dışında bir yerde okumuş, 4 yıl maddi manevi kayba uğramış biri olaral yazıyorum. Nerede bir ilan görsem lise mezunu şartı var. Geçen aylarda afad alım yaptı lise mezu, birçok kamu kurumu zabıta, güvenlik görevlisi alıyor aynı şekilde lise mezunu. Elbette lisans ve önlisanstan alan sayılar var fakat ya lise kadar değil ya da lise alımları ile eşdeğer. Yıllarca emek verip okumuş aklı başında bilinçli kesim devlet kadrolarına giremezsen "şu sınava Bi gireyim ya" diyip şansa devlet memuru olanları görünce cidden bu ülkeden umudumu yitiriyorum. Lise mezunu 2 kelimeyi biraraya getiremeyiz dilekçe yazamayan adamlar 45 50k maaş alıyor. Çalıştığım yerde 3 adet psikolog var, sınıf öğretmeni, derece yapmış Türkçe öğretmeni var. Hepsi özelde sürünüyor. Lisans bitirenin lise kpss ye giremediği lbir ülkede lisans diplomasını da iptal ettiremiyorum. Etseler gerçekten iptal ettirip freeden lise kpss ile memur olacağım. Şu sistemden kurtulmanın Bi yolunu bilen varsa lütfen söylesin...
Hocam lise derken lise ve üstü mezun olanları kast ediyor olamazlar mı?