hocam şöyle izah edeyim.. 29 nisan - 5 mayıs dönüşlü 16 bine bilet bulduk ve orası hk 1-2 vlog haricinde hiçbir bilgim yok değermi bilmiyorum 29-5 yani 6 gün nasıl geçer diye düşünüyorum.. bu zaman diliminde oralarda gidilir mi nasıl olur
Jetstar ya da AirAsia ile falan Kuala Lumpur - Singapur yapabilirsiniz. Uçakla 1 saatlik yol. Vize sıkıntısı yok. İki kişi gidip dönüş $300 civarına patlar.
Singapur'da Vlog çekerseniz, hayatınız boyunca hatırlarsınız.
Kuala Lumpur'da çekerseniz, sadece bir tecrübe olarak kalır.
Singapur'da Downtown Core tarafına gidin, Marina Bay ve East Bay taraflarını gezin, Sentosa tarafını Vlog kapsamına alın. Sonra Raffles, Orchard Road tarafına dönün ve cadde çekimleri yapın, sonra da Botanic Gardens tarafını gezin. 3 günü sabah 8 de çıksanız dolu dolu yaşarsınız. 30 gün daha kalmaz istersiniz. Elbette bütçe varsa. Ucuz yer olarak da Dorm tarzı bir yerde kalabilirsiniz, eşinizle gidiyorsanız Hostel'de çift kişilik oda tutabilirsiniz. Geylang tarafı ucuza gelir. Mustafa Center tarafı da benzer ucuzdur. Haritaya göre East Coast Park en uygun kalabileceğiniz yer olur. Hem gideceğiniz yerlere MRT ile çok kolay gidersiniz. Hem de havalimanına dönerken rahat dönersiniz. Taksi olarak da Grab kullanın, Uber genelde pek sevilmez. Taksiyi havalimanı dışında kullanmazsınız zaten.
Sadece Kuala Lumpur yaparsanız, 6 günde ne yaparsınız inanın bilmiyorum. Gezebileceğiniz müzeler, parklar, meydanlar falan var ama. Şöyle düşünün. Müslüman ülkeden Müslüman ülkeye gittiğinizde, çok farklı bir şeylere denk gelmiyorsunuz. Çünkü kültür benzerliği var. Ama karışık bir kültüre gittiğinizde, görmediğiniz şeyleri görüyorsunuz. Vlog'da Malezya ve Singapur ikilisi yapsanız mesela, müthiş bir kültür karışımı çıkar ortaya.