Bursa/Orhangazi veya İznik bölgelerinden Zeytinlik almak istersen ulaşabilirsinz hocam. 2.3m'ye LİNKTEKİ zeytinliği bırakabilirim (zeytin ağaçları 50-60 yıllıktır).

1- Genellikle 3/2'sini bakan alır 3/1'ini sana verir (sen hiçbir masrafa dahil olmazsın her şeyi o üstlenir sana zeytin, zeytinyağı veya istersen parasını verir).
2- Ağaçlar genellikle 1 sene fazla diğer sene o seneye göre az verir.
3- Sondaj ile sulama yaptırman veya kanal varsa oradan su çekmen gerekir, kanallarda genellikle belli tarihlerde sulama verilir. Damlama sistemi kurarsan daha az uğraşırsın kurmazsan o iş muhtemelen yalan olur yada bir sene olur diğer sene yalan olur.
4- Ağaçların ilaçlamasını, bakımını ve sulamasını doğru tarihlerde yapman gerekir yoksa ağaçlar verimsiz olur, böceklenir veya en iyi ihtimalle küçük zeytin verir.
5- Zeytinleri Tüccarlara, Tarım Krediye veya Marmarabirliğe satabilirsin; Marmarabirliğe satman için üye olup belli bir tonda vermen gerek bunun için bazı yükümlülükler var bu zor tarafı, Tarım Kredi için üye olup satman lazım parayı genelde parça parça atarlar ve geç atarlar. Tüccarlar ise al gülüm ver gülüm hesabı nakit alırsın paranı bakarsın işine ama kötü zeytini almazlar ya da öldürürler; zeytini topladıktan sonra çok fazla bekletemezsin yumuşar ve kötü olur yine bir şeye benzemez ve verdiğin masrafa deymez.
6- Fiyat politikaları çok değişken; geçen sene iyi fiyata aldılar bu sene fiyatı öldürdüler mesela.
7- Marmara bölgesi sofralık zeytin verir ve yumuşak zeytinlerden yağ yaptırabilirsin. Ege bölgesi için genelde yağlık ve yeşil zeytin olur (Marmara bölgesinde yeşil zeytin sadece döneminde güzel olur ama tavsiye Marmara bölgesi her zaman).

Not: Marmara bölgesi Zeytinyağı asidik oranı daha fazladır ve kokusu tadı daha fazla hissettirir, Ege bölgesi ise daha az hissettirir (seven sevmeyen buna göre tercih eder).

Orhangazi ve İznik bölgelerinde son zamanlarda ünlü kişiler ve İstanbul'lu diye tabir edilen kısım yoğun yatırıma geliyor ve Orhangazi Keramet, Çakırlı köylerinin oraya bir otel projesi var ek olarak Ilıcası olduğu için bence biraz daha mantıklı olabilir şu dönemde tabii ki tüm bunlar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Valide Hanım emlakçılık yapıyor bu bölgelerde dilersen telefonunu verebilirim.