Yorumları çok okumadım belki yazan olmuştur ama yine de kendi bilgilerimi ve içinde bulunduğum durumu paylaşayım. 15 ay önce 135kg idim. boy 177. Doktor '' Sende insilün direnci başlangıcı var '' (şeker hastalığına 5 kala) deyince can havliyle yemeği bıraktım. aralıklı oruç kafasına girdim ama motivasyon o kadar yüksek ki 3 gün birşey yemediğim, canımın istemediği oluyordu. sonra o kadar hızlı kilo verdim ki geçen sene ramazan bayramı tam 99 kg idim. yani 3 ayda 35 kg gitti. gerçekten zayıfladım, yüzüm pantolonlarım kemerlerim hepsi hissettirdi. ama giden sadece yağ değil, ödemler, kaslar ve yağlar, ve giden kaslarda kendini çok hissettirdi. sonra '' OOO verdim kiloları dedim ve saldım. sonra 3 ay önce bir baktım ki 120 kg olmuşum tekrar. o kadar hızlı aldım ki kiloları. hemde verirken kas yağ gitmişti, gelirken sadece yağ geldi. şimdi 3 aydır tekrar başladım ama bu sefer tek fark spor da var işin içinde. günde 1 kez yiyorum. ekmek makarna ve pirinç yemiyorum onun dışında istediğim şeyi yiyorum ama sadece akşam 8 de 1 defa yiyorum. gün içinde çay kahve ve bol su. bir susam tanesi bile atmıoyurm ağzıma. ve direnç antremanları yapıyorum. şuan 110kg ım ve bunu bir yaşam biçimine döndüreceğim. sana da bunu tavsiye ederim. kilo vermenin temelinde Kalori açığı yaratmak var. ister yediğini azalt kalori açığı çıksın, ister yaktığın enerjiyi arttır kalori açığı çıksın. ama şunu unutma hareketsiz bir beden her zaman kilo almaya mahkum.