Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynı şey Bana da oluyor çevremden çok değiştiğime çok öfkeli olduğuma dair şeyler duyuyorum artık ama genel olarak kafamın içindeki ses ömrümü yiyor stresten
Hocam derhal profesyonel destek almalısınız, bu öyle sizin kendi başınıza altından kalkabileceğiniz bir durum değil. Ve sizin ile benzer durumda olduğunu söyleyen diğer forum üyemizde aynı şekilde, profesyonel destek alınması gerekiyor. Bu konu öyle R10 gibi platformlarda çözüm bulacağınız bir konu değil, eminim ki bazı arkadaşlarımız iyi niyetle farklı şeyler öneriyor ama sorun her neyse büyük ihtimalle ilerde "majör" olacak ve tedaviye cevap veremeyeceksiniz. Mesleğinizin ne olduğunu bilmiyorum ama destek almanız gerektiğini düşünüyorum. Ve elbette sağlığınız mesleğinizden daha önemli, bu şekilde mesleğiniz ile ilgili endişeleniyorsunuz ama yani duygu durumunuzun bozulması sonucunda mesleğinizi kullanarak insanlara zarar verebilirsiniz. Sonuçta psikoloğa gidilince etkilenen meslekler belli, söyleminizden bu mesleklerin birini icra ettiğiniz sonucu çıkıyor. Aşağıda ki meslek gruplarında çalışanların psikoloğa gitmesi sorun teşkil ediyor, bence bu Avrupa ve Amerika'da olduğu gibi kurum içi psikologlar ile aşılabilecek bir sorun. Ama işte neremiz doğru ki?

Psikoloğa gidilmemesi gereken meslekler
  • Pilotluk
  • Polislik ve diğer kolluk kuvvetleri
  • Askerlik
  • Ulaştırma sektörü çalışanları (tren makinistleri, otobüs şoförleri gibi)
  • Sağlık profesyonelleri (doktorlar, hemşireler
  • Eğitim sektörü çalışanları (öğretmenler, okul yöneticileri)