Nişan evresine hazırlık yaptığım bir ilişkim var. Kız arkadaşımın ailesinin durumu benim ailemden daha iyi. Ben memurum. Kız arkadaşım ücretli öğretmen. Kız arkadaşımın ailesinden gelen bir iki varlığı var. Mesela kendine ait arabası var. Benim hiç bir şeyim yok. Bazı söylemleri var ve ben bu durumda evli olan kisilerden fikir almak istiyorum. Örneğin bana diyorki evlensek dahi bu araba benim arabamdır. Sen bu arabayı yoksay. Yani ben arabayı alıp kullanamazmisim. Çünkü o araba onun ailesinin ona aldığı bir şeymiş. Elbette ise falan giderken beraber gidermişiz ama ben mesela arabayla arkadaşlarımla buluşmaya gidemezmişim. Ben diyorum ki biz aile kuracağız senin benim mi olur. O da ortaklıktan yana değil. Beraber elde ettiğimiz şeyler ikimizin olurmuş ama öncesinden ailesinin ona dağladığı bu imkanlar ona aitmiş. Bu düşünce yapısı doğru mu ? Evlilikte bu durum da olan var mı?
Abi öncelikle selamün aleyküm iyi forumlar 26 yaşındayım ve yaklaşık 6 yıldır evliyim. Sana evlilik ile alakalı almış olduğum en büyük tecrübeyi aktarayım. İlk olarak eş adayınız kesinlikle bu konuda yanılıyor. Evlilik dediğimiz şey bir ömür beraber olucağımız insan ile birlikteliğimizi ifade ediyor. Bu sadece cinsel anlamda değil herşey anlamında. Bir eş sadece eş değildir. Yeri gelir arkadaş, kardeş, sırdaş olur hayat ortağınız olur sizin. Ben eşimden bu zamana kadar böyle bir söylem ne aldım ne duydum. Eşimin annelerinden kalma kendi üzerine 1 evi var benim ise hiçbirşeyim yok. Ama bana her zaman o ikimizin evi diyor. Benden sana küçük bir tavsiye iyice düşün ve kararını bu şekilde ver abi. Ben olsaydım bu şekilde bir ilişkiyi evliliğe götürmezdim. İyi forumlar.