Sevgili dostum atalarımız zorluk çekti ama o zorluğun içinde günümüzde olan beklentiler bu kadar yüksek değildi. Sistem seni zorluyor olsa bile gene bir şekilde geçim sağlayabiliyordun. Şimdi iyi bir gelirin olmadığı sürece karşında ki insan direk seni eliyor, elemesi diyelim sonrasında ailelerin beklentisi ve toplum ne der düşüncesi ile bir adım öteye yine gidemiyorsun. Evli misin? Evlilik düşünüyor musun bilmiyorum ama ben bu kadar toz pembe bakamıyorum durumlara.
Evlilik hiçbir zaman kolay olmadı, zorluk var diyerek tamamen pes edebiliriz ya da şartlara göre hareket edip çözüm üretebiliriz. Yanlış anlama ben şükürcü model bi insan değilim

Ama evlilik bence anlamından tamamen kopup sevgi, saygı ve emek birliği yolundan tamamen elalem ne der algısıyla ve materyal üzerine döndü. Eskiden de insanlar geçim derdi çekiyordu, ama o zamanın zorluklarıyla baş etme yolları farklıydı. Bugün ise sistemin bizi zorladığı doğru, ama bir noktada biz de ne istediğimizi bilip ona göre hareket etmeliyiz. Eğer karşındaki insan seni sırf gelir durumuna göre eliyorsa, zaten o ilişki en baştan sağlam temele oturmamış demektir. Ailelerin beklentisi ve toplum baskısı da elbette var ama şu soruyu sormak lazım, Gerçekten hayatını başkalarının beklentilerine göre mi yaşayacaksın, yoksa sevdiğin insanla birlikte bir yol mu çizeceksin?
Ben evlilik yolundayım ve bu süreçte gördüm ki mesele sadece para değil, aynı zamanda iki insanın birbirine bakışı, hayata dair beklentileri ve birlikte bir şeyler kurabilme isteği. Şartlar ne kadar zor olursa olsun, eğer iki kişi de aynı yolda yürümek istiyorsa bir şekilde çözüm bulur. O yüzden olaylara hep karamsar bakmak yerine, neyin mümkün olduğuna odaklanmak lazım.