Gercekten pandemiden sonra Turk algisi cok degisti ve bence Turk insani ciddi bir manipulasyona ugradi. Zaten ulke olarak zor sartlar altindan gecerken bir de internet ve sosyal medya kullanimi bu kadar artinca Turk zihin yapisi buyuk bir degisime ugradi. Eskiden ovundugumuz misafirperverligimiz, comertligimiz yerini bencillige birakti. Aslinda hepsinin temelinde sosyal medya yatiyor. Bu diyeceğimi yanlis anlamayin fakat genel olarak ulkede bir Avrupa, Amerika sevdasi var. Tabii ki ekonomilerini, aldiklari arabalari, yaşadıkları evleri kiskanabiliriz fakat bunlari kiskanirken kendi benligimizi, oz irademizi, gecmisimizi, kulturumu kaybettik. Geleneklerimizi eskisi gibi yasatamiyoruz. Hepsinin de pandemiden sonra olmasi tesaduf tabii ki degil. İnternet ve sosyal medya kullaniminin artmasina bagliyorum ben. Dis gucler var tabii ki demiyorum fakat kullanima bagli olarak yurtdisina olan sevdanin gundelik yasama yansimasi diyebiliriz bence.
Valla hocam bende yoksa o verirdi, onda yoksa ben verirdim. Yani sigara dahi içmeyen birisiyim kendisine en ufak zararım olmamıştır. Çıkarı için kullanan kişilerle arkadaşlığına devam eder. Ne diyim herkes kendi hayatını yaşar. Anlayacaklar ama geç olacak.