Yaklaşık 11 yıl oldu blogger kullanmaya başlayalı, üzerine koya koya devam ettim. Bloggerın ilk günden bu yana en büyük sıkıntısı hala değişmeyen sıkıntıdır kendisi permalink yapısıdır. blogspot uzantılı alan adı ile devam etmek yerine yeni blog açacak arkadaşlar altyapıyı blogger kullanacaklar ise mutlaka alan adı alıp açmalarıdır. Hem daha kaliteli bir alan adına sahip olurlar hem de ziyaretçilerin gözünde güzel bir imaj oluştururlar. Bloggerin bana göre en büyük artılarından birisi yıllık sadece 60-70TL alan adı ile hosting vb eklenti derdi olmadan çalışabilmesi ve ömür boyu ücretsiz olmasıdır.
Blogger altyapısı wordpresse göre biraz karmaşık olabilir, ben uzun süredir kullandığım için artık tamamen aşinayım ve altyapı beni o kadar yormuyor. Asıl blogger daki sorun kullanılan temayı en az jquery ve js kodu ile çalıştırabilmektedir. Kaliteli bir blogger temasında zaten jquery kodu bulunmaz. jQuery tamamiyle bloggerda yavaşlığa sebep olur. Blogger da seo tamamiyle /head üzerine eklenen kodlardan ibaret değildir, yazınızı yayınlaman önce yazı hakkında ufak bir açıklamada yapmak gerekir, bunun içinde ilgili ayarların olması gerekir. Blogger da seo nasıl yapılır hakkında geniş bir makale hazırlıyorum. Dileyenler blogumun şuanki halini merak ediyorlar ise aşağıdaki linkten ulaşabilirler.
https://bit.ly/3AGIrek
Görselsiz bir site için tavsiye edebileceğin jQuery ve js siz, bir kaç tema önerebilir misin rica etsem hocam