Sürekli oturuyorsanız ve aktif bir yaşamınız yoksa hangi diyeti uygularsanız uygulayın sonuç yine aynı olacaktır. Bence kendinize önce ne yediğinize bakarak bir kalori hesabı yapmalısınız. Misal veriyorum haftalık olarka makarna, tavuk, pilav... şundan 400 gr, bundan 600 gr gibi bir net haftalık-aylık kendi gıdanızı belirleyin. Günlük almanız gereken kalori miktarı nedir örnek veriyorum 2500 günlük kalori olsun, sizin günlük tükettiiğiniz besinlerden bu 2500'ü aşarsa zaten doğal olarak ay sonunda 120 değil 125 kiloda olursunuz 130'da. Burada günlük alınan kaloriyi düşürmeniz gerekiyor. Şimdi spor salonuna git desem gider misiniz bilmem ama en basit ağırlık kaldırma ile bile sağlam kilo verilebiliyor, özellikle ATP harekletlerine odaklanırsanız ciddi yağ yakımı olur. Ben 4 sene aralıksız spor salonuna gittim hedeflerime ulaştım vücut olarak sonra ameliyat filan olunca bıraktım daha da gitmedim ama başarmak için hareket etmek en önemlisi yürümek, koşmak, spor yapmak vs bunlar ciddi önem taşır.
Evimde koşu bandı vs de var hocam ama uzun zamandır boş boş bekliyor öyle