Tam ben de bunu yazacaktım

Bence sizinle ona göre maddi durumunuz daha iyi olmamasına rağmen evlenmek istiyorsa bu iyi bir şey. Arabasını kullanmamanızı istemesi de sorun değil, araba alırsınız hocam.
Ama mutlaka mal ayrılığı sistemi ile ve evlilikten sonra da iki tarafın kendi birikimlerini ayrı ayrı yapmaları üzerine bir anlaşma yapın. "Bana bu şekilde uygun ben de senin malını alıp kullanma ailenin parasını harcamayı uygun bulmuyorum." diyin.
evlendiğinde sizinle arabasını paylaşmak istemeyen kişi evlendikten sonra da sizinle paylaşmak istemez. Sizin kazançlarınız eve gider ve fakirliğiniz sorgulanır. onu tatmin etmek için de borçlanırsınız. sakın böyle bir şey yapmayın.
onun yerine baştan adil bir ilişki kurun. Mesela çok çalıştınız yat aldınız "ben ukrayna ve belarus'tan arkadaşlarım var onlarla tatile gideceğim kusura bakma" diyeceksiniz. Bunu kaldıramayacaksa sizinle evlenmemesini söyleyin.
De ki, madem öyle, senin aldığın maaş senin benim aldığım maaş benim. Kirayı, faturaları ortak ödeyeceğiz, market alışverişlerini ortak vereceğiz. Geri kalan maaşımızla da aldıklarımız kendimizin olacak. Bak nasıl dönüyor.