ibrahim32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir marka, tescil edildikten sonra 5 yıl boyunca kullanılmazsa, başkası tarafından tescil edilebilir. Ben de marka başvurusu yaptığımda itirazla karşılaştım. İtiraz eden taraf, markayı kullandığını kanıtlamak zorundaydı. Biz de itiraz dilekçemizde bu 5 yıllık süreyle ilgili bilgiyi sunduk. Sonuç olarak, karşı taraf kullanımı kanıtlayamadığı için itirazları reddedildi ve markayı tescil ettirdim.
Eğer marka başvurunuz reddedilirse veya bir itiraz alırsanız, ilgili kanun maddelerini içeren iyi bir dilekçeyle yanıt verebilirsiniz. Alternatif olarak, bir danışmandan destek alarak örnek dosyalar üzerinden itiraz dilekçesi hazırlayabilirsiniz. Ben de bu süreçte danışmanlık aldım, gerekli itiraz dilekçesi hazırlandı ve sonucunda markamı tescil ettirdim.
Örneğin, Yıldız Fırsat markasını tescil ettirdiğimi duyan birçok danışman ve avukat, bunu nasıl başardığımı soruyor. Çünkü itiraz sürecinde markanın kullanım durumunu kanıtlamak kritik bir noktaydı ve doğru stratejiyle hareket ettik. Ayrıca, logonun tescilli bir markaya benzememesine de dikkat ettik, çünkü özgün bir logo tasarlamak, marka tescil sürecinde önemli bir avantaj sağlıyor.
Ancak, markanın tescil tarihi 2021 olduğu için, bu markayı almanız zor olabilir. Ayrıca, tescilin yapıldığı sınıf da çok önemli. Eğer aynı sınıfta başvuru yapacaksanız, kelime bazlı bir marka yerine seo.net gibi bir alan adı (domain) üzerinden başvuru yapmak daha mantıklı olabilir. Bu noktada, alan adının süresi önemli değildir.
Bende öyle yaptım hocam örneğin seo diye marka tescil yaptırmış bende seo.net olarak başvurdum logo olarak kelime standart seçtim seo.net gibi logoyu gösterdim . Yüksek ihtimal onaylanır diyorlar bakalım