Yurt dışına yerleşmenin tonla yolu var. Bunların hiçbirinde sahte CV yok, bilginiz olsun. Ayrıca, belgede sahtecilik tespitinin cezası ağır olur, sonra Türkiye'de kalmaya devam etmek zorunda kalırsınız. Ülkesine göre bulabileceğiniz tonla yol var. AB için biri ile ilişkiniz olduğunu kanıtlasanız bile gidersiniz. Evlilik falan gerekmiyor. Ancak, Türkiye'deki konsolosluklar size yanlış bilgi verecekler ve başvurunuzu muhtemelen almayacaklar. Sizde ilgili ülkenin MOI'sine (İçişleri Bakanlığına) yazı yazacaksınız, ve onların konsolosluğa gönderdiği yazı ile başvuracaksınız. Çünkü Türkiye'den insanlar göç etsin istemiyorlar. Hak hukuk bilen adamın karşısında da geri vites yapıyorlar. Kız/erkek arkadaşınız olduğunu beyan eden kişinin, iki kişinin geçimini sağlabilecek şekilde geliri olması gerekir.
Bunun dışında, bazı ülkelerde şirket kurup kendinizi işe alabilirsiniz. Önce işletmeyi kuruyorsunuz, sonra bir yerel yönetici atıyorsunuz. Sonra kendinizi davet ediyorsunuz. Kendiniz ülkeye gittikten sonra yerel yönetici istifa ediyor, siz yerine geçiyorsunuz.
Bazılarında startup programları var. Bazılarında freelancer ya da self-employed programları var. Avrupa'nın çoğunda Ankara Anlaşması hala var. Eğitim yolu ile gidebilirsiniz. Eşinizle gidiyorsanız, eşiniz eğitim başvurusu üzerinden giderken, siz bazı ülkelerde doğrudan çalışabileceğiniz şekilde eşinizle bir başvurabilirsiniz. Ancak, bazı ülkelerde sadece oturma hakkınız olur, çalışma hakkı için iş bulduktan sonra yeniden başvuru yapmanız gerekir.
Kısaca, kulaktan dolmayı kenara bırakın. Açıp kanunları okuyun. 2025 yılındayız. Bilgi her yerde. Devlet siteleri her şeyi açık açık yazıyor.
Yani yurt dışında tanıdığımıza şirket açtırıp bize sponsor olmasını sağlamak yeterli mi? Sponsorluk işleri bu kadar kolay oluyor mu peki bunun farkındadırlar diye düşünüyorum paravan şirket açmak gibi oluyor bu