ibrahimsen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikle hayırlı bayramlar ve cevabınız için teşekkürler. Search Console'da tarama yanıt süresi 378 ms olarak görünüyor. Sitenin optimizasyonu için çok uğraşıyorum ve gayet iyi durumda. Aşağıda PageSpeed Insights verilerini görebilirsiniz.

Tool olarak tek bir tool var sitede o da ana sayfada bulunuyor. Tool'un SEO açıklaması ise ilgili anahtar kelimeyi %3.7 oranında içeriyor. Sitede tek bir tool'a odaklandım rakip siteler de aynı şekilde zaten. Sayfa çeşitliliği sitenin çok dilli olmasında kaynaklanıyor. Blog sayfasına girdiğim makalelerin aynısını diğer dillere de çevirerek <link rel="alternate"> etiketleriyle yayınlıyorum.

Farklı dillerde içerik yayınlıyorsanız muhtemelen onun alt yapısında bir hata yapmış olabilirsiniz. Genel olarak bu tarz hatalar yapan çok görüyorum ve siteyi bozuyor. Pagespeediniz mükemmel. MS süreleri aralarda çok yüksek olmuş anı hep düşük tutmaya çalışın. Bu genelde hosting ve cdn kullanımı ile olur. Ayrıca toolların performansları önemli olduğu kadar blog sayfalarının falan da performansı çok önemli.. Robotstxt sitemapde falan da hata yok ise ve hakkınızda spam çalışması yapılmadı ise zamanla yükselir siteniz.Tabii incelemeden böyle bir yorum çok zor ama muhtemelen yükselir diyelim. Backlink ve tanıtım yazısı satmaya çalışanlara çok takılmayın bunları almanızın size tek katkısı sitenizin daha hızlı yükselmesini sağlar. Ama yanlış bir çalışma yapılır ise o zaman çöp olur gider