cetin61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tool sitelerinde olabilecek durumlar, her toolun yeterli seo açıklaması bulunuyor mu? Siteniz sizce kaliteli mi? Bu tarz soruların cevabına göre değişebilir. Mesela search console ayarlarından tarama istatistikleri kısmına gelip tarama yanıt süresine bakın. 400 altında olması gerekir. Çok etken var.

O tanıtım yazısı almadığınızdan değil illegal sektörde herkes birbirine spam ve dmca falan attığından vefat etmiştir Hiçbir site tanıtım yazısı almadığı için ölmez yada gömülmez, sadece ilerlemesi yavaş olur veya biraz geriler.

Dizin sitesinde her yerden backlink çıkıyorsanız birkaç spam siteye backlink gitmesi bile fazlası ile etkiler sizi..

Backlink işi sitenizin gidişatını etkiler, alacağınız backlink olumsuz etki de yaratabilir. Ama işin sonunda backlink almadı diye hiçbir site çöp olmaz
Hocam öncelikle hayırlı bayramlar ve cevabınız için teşekkürler. Search Console'da tarama yanıt süresi 378 ms olarak görünüyor. Sitenin optimizasyonu için çok uğraşıyorum ve gayet iyi durumda. Aşağıda PageSpeed Insights verilerini görebilirsiniz.

Tool olarak tek bir tool var sitede o da ana sayfada bulunuyor. Tool'un SEO açıklaması ise ilgili anahtar kelimeyi %3.7 oranında içeriyor. Sitede tek bir tool'a odaklandım rakip siteler de aynı şekilde zaten. Sayfa çeşitliliği sitenin çok dilli olmasında kaynaklanıyor. Blog sayfasına girdiğim makalelerin aynısını diğer dillere de çevirerek <link rel="alternate"> etiketleriyle yayınlıyorum.

Bu arada 2 ay önce güvenilir bir kaynaktan yabancı backlink paketi aldım (sitede türkçe dil bulunmuyor ana dil ingilizce). Bu sorun backlink paketini almadan önce başlamıştı zaten onunla bir alakası yok. Semrush üzerinden de düzenli olarak zararlı linkleri bulup Google Disavow Tool'a gönderiyorum.