aosmanergen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 1.5 senedir kurumsal bir firmada çalışıyorum. Her yerde olduğu gibi sadece adı kurumsal. Kafalarına göre maaşları geç, taksitli falan yatırırlar. Neyse gelelim bugün yaşadığım olaya. Vardiyalı çalışıyoruz. Bulunduğumuz yerin iftar saati de olsa boş kalmaması gerek. Ramazan boyunca başımıza şef diye dikilen haysiyetsizi önce iftara gönderdim yapsın o ben sonra yaparım diye. Neyse bugün son gün olması dolayısıyla ilk iftarı ben yapmak istedim ama pislik çıkardı yine kendisi gitti. Bunun üzerine tartıştık biraz. Yaklaşık 4 gündür dişim aşırı şekilde ağrıyor muayene falan oldum çok ileri tarihe çekim randevusu verdiler. Bugün yine iftardan sonra aşırı şekilde dişim ağrıdı ve duramayacak duruma geldim. Nöbetçi müdürden izin aldım çıkacaktım ki bu şef denen pislik nöbetçi müdürü arayıp yalan söylüyor, bir şeyi yok falan diye sallayarak beni göndertmemeye çalıştı. Yarım saat daha falan oyaladı. Gözüm karadır kimseye eyvallahım yoktur. Gittim acile iğne yaptırdım. Şakkadanak müdür ve şef bozuntusuna da muayene formunu yapıştırdım. Soruyorum size. Bu çakalın tuttuğu orucun bir faydası var mıdır?
Tahmin edeyim patron türko.
Uzun zamandır yabancı patronu olan kurumsal firmalarda çalıştım hocam, adamlar bizim türkolardan daha sağlam, senin hakkını senden daha iyi savunuyorlar, bazı kıt zekalı arkadaşlar hemen atlayabilir "yha yabancı patron oldumu para helal olmuyor vs" diye, siz türkolarla çalışmaya devam edin.
En son çalıştığım yerde bütün yan haklarım sorunsuz veriliyor, türko firmaya geçtim 2 aydan sonra tekrar eski çalıştığım firmaya geçmiştim Türko firmalardan uzak durun hocam.