Merhaba,
Önce okurken ağır dalga geçtiğinizi düşündüm. Sonra hiçbir şey bilmeme ihtimalinize inanmak istedim. Çok hızlı cevaplandıracağım.

1- Her ülkenin pasaportu ayrıdır ve her ülkenin pasaportu bazı ülkelere vizesiz, bazılarına vizeli gider. Hangi ülkenin pasaportunun hangi ülkelere gidebileceği ile ilgili bilgiler, ilgili ülkelerin Dışişleri Bakanlığı (MOFA) sitelerinde bulunur.
2- Vize fiyatları her ülkeye göre değişir. Bazı ülkeler ücretsizdir, çünkü vize istemez. Bazıları ücretlidir. Birden fazla vize tipi bir ülkede olabilir ve her vize tipinin fiyatı farklı olabilir.
3- Türkçe ne ararsınız bilmiyorum. Ama vizesiz gidebileceğiniz ülkeler listesi, bu sayfada yer alan "visa free", yani yeşil olanlardır. Kapıda vize olanlara ülkeye giriş yaparken para ödersiniz. Ücretsiz değildir. Türk Pasaportu Vize Rejimi
4- ABD Konsolosluğu ve Büyükelçiliği olmak üzere birden fazla konum, aynı ülkede bulunabilir. Randevü alırken, hangisine alınabiliyor ise ona alıyorsunuz. Size yakın olanı seçer ve beklemeye çalışırsanız, çok bekleyebilirsiniz. Örneğin, Türkiye'de 2 yıl vize randevüsü bekleyenler var. Bunun için sağa sola para ödeyip randevü satın almaya çalışanlar var. Ki bu durum yasal değildir, hiç kimse savunmasın. Bunun alternatifi, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelere gidip oradan ABD vizesine başvurmak olur. Hemen ertesi güne ya da aynı haftaya randevü alabilirsiniz.
5- Konsolosluklar ve Büyükelçilikler ülke dışında yer alır. Eğer vizeniz göçmen olmayan vize tipi ise, yani 1 takvim yılı içerisinde çoğunluğu kendi ülkenizde geçirecekseniz, MOFA, yani ABD Dışişleri Bakanlığı, konsolosluk görevi görür. Eğer vizeniz göçmen vize tipi ise, MOI, yani ABD İçişleri Bakanlığı Konsolosluk görevi görür. Türk konsolosluklarının ABD temelli konularla uzaktan yakından ilişkisi yok.
6- Başvuru tipinize göre form doldurursunuz. Size verebileceğim en iyi taktik, siz doldurmayın. Bu soruları soran biri form doldurursa, red yer.
7- Mülakatlarda asabi bir izlenim vermeyin, lafı dolandırmayın, sağa sola bakmayın, vücut dilinizi kontrol edin, şüpheli cevaplar vermeyin. Kesin ve net olun.
8- Siz birilerinden yardım alarak yapacaksınız.

Ne kadar ciddi olarak sordunuz bilmiyorum. Ama bu sorulara cevap arayanlar varsa, okuyabilir.