Hiç iyi olmadı, bir 2008 2009 yıllarını baz alıyorum bir de şimdiyi korkunç zorluk var. Şaka yapmıyorum artık dışarıda iş yapmak internette iş yapmaktan daha uniq bir şey olucak. Rekabet aldı başını gitti en bilgisiz diye nitelendirebileceğin adamlar bu arada bunu hakaret olarak değil seviye olarak söylüyorum, en bilgi seviyesi düşük adam capcutta bir proje üretip seninle rekabete girebiliyor. Herhangi bir sektörde site açmaya kalk dört dörtlük yap işini 10 tane hintli'nin yapay zeka ile ürettiği blogları senin sitenin önünde görebilirsin, aynı şeyi sen yapmaya kalksan bin bir türlü tool alman lazım, dolar uçtu gitti eskiden leblebi parasına aldığın ahrefs gibi bir aracı kalkıp 2 saatini ayırarak forumlarda arayarak bulmaya calışıyorsun. Herkes bir işin ucundan tuttu internette korkunç bir rekabet var bu dönemde gerçekten özgün bir şeyler üretip ayakta kalabilen insanlara saygı duyuyorum. Geçenlerde aklıma bir fikir geldi mesala onu youtube kanalına dökmek istedim kafamda özgün olduğunu düşündüğüm kanal ismini youtube'ye yazdığımda açılmış en az 300 tane kanal gördüm sadece o isime bu arada.

Şurada herkesin zihninde binbir türlü fikir vardır piyasaya sürülmek istenen ama bir tane kling ai almaya calışsan, ortak hesap almak mecburiyetinde kalıyorsun o da 3 saate bir şifre değişiiliyor ne doğru düzgün projeni yönetebiliyorsun ne bir şey sinir olup çıkıyorsun. Yapay zeka'nın bize yarıyor olması için öncelikle dolar probleminin çözülmesi lazım o şimdilik ütopya o çözülse bile ortalık çöplük oldu zaten. 1000 tane oltalı adamın balık beklediği gölde balık bekliyorsun sen de işte.