İlgili API Servisi NVİ Tarafından Kullanıma Kapatılmıştır!

Bu proje, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını doğrulamak ve canlı sorgulama yapmak için geliştirilmiş yasal bir araçtır. Kullanıcıların kimlik bilgilerini resmi NVİ (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) servisi üzerinden doğrulamasını sağlar.
1 PHP ve 1 HTML dosyadan oluşmaktadır.
Özellikler:
Canlı TC Kimlik Doğrulama – NVİ API’si kullanılarak anlık sorgulama yapılır.
Gelişmiş Kullanıcı Arayüzü – Kolay kullanımlı HTML + PHP formu ile hızlı erişim.
Ücretsiz ve Açık Kaynak – Tamamen ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.
Hızlı ve Güvenilir – NVİ'nin resmi web servisi kullanıldığı için doğru ve güncel sonuçlar sağlar.
Kullanılan API:
Sorgulamalar için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİ) tarafından sunulan resmi API kullanılır:
🔗 https://tckimlik.nvi.gov.tr/service/kpspublic.asmx
Not: NVİ tarafından yapılan uyarıya göre, bu API test formu yalnızca yerel makineden gelen istekler için kullanılabilir. Sunucu ortamında API erişimi kısıtlanmış olabilir. (Bu nedenle sadece kendi bilgisayarımda test ettim. Server üzerinden sizler test edebilirsiniz.)
Kendi projelerinizde kimlik doğrulama sistemi yapabilmeniz için hazırladığım bir scripttir. Yasa dışı bir kullanım yapmamaya lütfen özen gösterelim.

Kurulum ve Kullanım
1️⃣ Dosyaları İndirin ve Çıkarın
Projeye ait dosyaları bir sunucuya veya yerel makinenize yerleştirin.
2️⃣ Web Sunucusunda Çalıştırın
PHP destekli bir sunucuda index.html dosyasını açarak kullanıma başlayabilirsiniz.
3️⃣ Güvenlik Önlemleri Alın
Bu aracı güvenli bir ortamda kullanmaya dikkat edin.
🚀 Ücretsiz İndir & Kullan:
Bu script tamamen ücretsizdir. Kullanıcılar diledikleri gibi geliştirebilir ve kullanabilirler.
Bilgi: Bu sistem Nüfus Müdürlüğüne bağlı çalışmaktadır ve yasal bir sistemdir. Benim sunucularımdan sorgulama yapılmaması için DEMO eklemedim.