Merhaba, öncelikle gerçekten çok şey yaşamışsın ve bu süreçte hissettiklerini anlamak zor değil.
O kadar genç yaşta bunları hissetmek çok ağır olabiliyor, ama unutma ki bu süreci aşacak gücün ve gücümüz var.
Ben de senin gibiydim. Ailemin maddi durumu iyiydi diyemem, o yüzden hayatta birçok şeyin farkına erken vardım. Yaşıtlarımla kendimi aynı yaşta görmüyorum. Çok erken olgunlaştım.
15 yaşımda, yani senin yaşına yakın bir dönemde, devlet okulunda okurken aynı zamanda bir e-ticaret firmasında staj yapıyordum.
O dönemde ne kadar zorlandığımı hatırlıyorum, ama hep sabrettim.
O kadar zorlayıcıydı ki ama ben hep ilerlemeye çalıştım. Şu an 19 yaşımdayım ve çok şükür ki kendi işimi kurabilmiş durumdayım.
O zamanlar da bana çok destek veren kimse yoktu. Her şeyin zor olduğunu düşündüğümde bile hep ilerlemeye, yeni şeyler öğrenmeye çalıştım. Hangi yolda gittiğimi bilmesem de şansımın açık olacağına hep inandım.
Şimdi, e-ticaretin yanı sıra freelancer işler yapıyorum ve birkaç şirkette danışmanlık yapıyorum. Gelirim her geçen gün artıyor, bunun bir kısmı da sadece bana mutluluk veren hobilerimden biri olan domain alım satımından geliyor.
Sana şu tavsiyeyi verebilirim: Bir şeye odaklanıp onu iyice öğren, sonra onun üzerinden devam et. Her şey bir anda olmuyor, sabırla ve azimle çalışmak çok önemli. Şu an bir işte stajyer olarak başlasan bile, o işi çok iyi öğrenirsen zamanla seni istihdam edecek bir yer bulabilirsin. Ben de öyle başladım, sabrettim ve sonunda işlerim yoluna girdi. Şu anda birkaç şirketi yönetiyorum ve çeşitli projelere de imza atıyorum.
Yani demek istediğim, şu an hissettiklerin geçici ve bu süreç bir şekilde geçecek. Kendine inan, ne yapmak istediğini bilmen çok önemli. Mesela IT işleri seni cezbediyorsa, buna odaklanmak, kendi alanında bir şeyler öğrenmek, bunun üzerine gitmek sana büyük fayda sağlar. Hangi şehirde olduğundan bağımsız olarak, birçok ajans ve firma stajyer arıyor. Kendini geliştirmeye devam et, çünkü bu yaşta yaptığın yatırımların sana çok şey katacak.
Benim şu an elde ettiğim başarılar da hep o ilk başladığım zamanların emeğiyle geldi. Yani her şey senin elinde ve ne kadar azimli olursan, istediğin başarıyı yakalayabilirsin.
Unutma, hiçbir şey bir anda olmuyor. Sabırlı ol, ama asla durma, çünkü bir şeylere başlamak her zaman kazandırır.
Sana başarılar diliyorum, her zaman yardımcı olabileceğim bir şey olursa iletişime geçebilirsin.