Arkadaslar merhabalar. Sabah 11 sıralarında baslayan ve artık net emin olduğum bir dolandırıcılık durumuyla karşı karşıya kaldım.
Üstünlük kurmaya çalışarak kendinden emin bir tavırla ikinci el satmak için ilan koyduğum playstation ürünüm için arandım. Sürekli kuzenine sürpriz yapacagını ve playstation 5 pro pahalı olduğu için bunu almak için ikna edeceğini söyleyen bir arkadaş ısrarla sahibinden fotosu dısından benden de ürün fotoğrafları istedi. Ardından kuzeniyle konustuktan sonra dönüş yapacağını belirtti. Bu süre zarfında mesajla konusmaya devam etti ve ürünün fatura görsellerini istedi. Ben kendisine göndermedim ve detaylı video da ilettim. Sürekli bir para bekliyorum, kuzen gelip bakacak ama fiyatını söylemeyin is bozulmasın vs demeye basladı. Alıcıyla satıcıyı bulusturarak dolandıranların süphesi hep vardı aklımda.
Ben kendisine işlerimi resmi yaptığımı ve alıcı olarak ya kendisinin gelmesi gerektiğini ya da kuzeniyle gelmesinin doğru olacagını söyledim. Ya dediğim gibi değilse vs diyerek üste cıkmaya basladı 😀 Ama biz birbirimize guvenerek bir iş yapıyoruz ben de sizi tanımıyorum diyince abi ne olacak gelince ben yine ararım dedi ve ben uymuyorsa siz baska cihaz bakın dedim. Birden yanındaki küfretmeye basladı. Allah, din katarak çok agır küfürler ama. Ve tehditler savurdular. Az önce polisi arayarak durumu bildirdim.