BthnSnt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
valla hocam bunu da düşünmüyorum değil ama elektrikli araçlar da trend olmaya başladı. normalde çevremde görmezdim gitgide çoğalıyor 2-3 sene sonra daha da yükselebilir. ayrıca şuan %10 ötv avantajı olduğu için ucuz, bunun ne kadar devam edeceği de belli değil. ülkemizde bir şeyler rağbet görmeye başlayınca vergiler yükseliyor ya da ek vergiler geliyor şans işi aslında 2-3 seneye daha yüksek fiyattan da satabilirim daha düşük fiyattan da
hocam tek arabanız varsa elektrikli araba biraz sıkıntılı bi olay, ankaradan bi urfaya baksanıza kaç şarj istasyonu var, menzil kurtarıyor mu ? kışın menzil düşüyor yada biraz gazla bakalım o şarj birden kaça düşüyor rejenere moda geçemediğinden fren kullanmadığından. yada istanbuldan çıktım bulgaristana yunanistana gidicem kaç istasyon var ? vergiden kastın mtv ise vergisi fazla onu unut, hepsinin vergisi ortalama 7 bin taycan'la aynı yıllık toplam 14 bin. hızlı şarj yoksa ev tipi şarjla aksesuar moduna alıp aracı işiniz zor illa bi yerde oksijen tesislerinde filanda dursanız 1 saat içinde 2 saat içinde avm bakınırken tesis bakınırken kafadan 500-1000 liralık oluyorsunuz eee benzin avantajınızda kalmıyor ? tek araçsa elektrikli mantıksız ikinci araba olacaksa bak ona lafım yok yada şehirdışıyla işim yok şehiriçi kullanıcam dersen vs mantıklı. bide servis sürelerini göz ardı etmemek lazım, bi kaza bela oldu ikame araçta dert parçası 1 aydan aşağı hiç birinde tedarik edilmiyor bunlarıda hesaba kat. o elektrikli araç sahiplerine sordun mu hiç evin kaçıncı arabası diye yada 5 yıl oldu pil değişim ücretleri arabanın yarı fiyatı bunu hiç inceledin mi ? tek arabaysan al fosil yakıtlı bi araç geç hocam...