Bu yorumun ile haklısın 😁 Hocam cidden böyle bir şey yapıldı mı? Bu arada Amerika şirketi nerden açtınız ve muhasebe beyan masrafınız nedir açmak istiyorum ama faiş fiyatlar ile karşılaşmak istemiyorum..
abd'de sirket acma ve diger islemleri kendiniz cok kolay halledebilirsiniz. sirket kurulumu eyalete gore degisiyor, minimum $79 (kentucky), maksimum $559 (massachusetts) masrafiniz oluyor fakat yapacaginiz ticaret durumuna gore eyalet secmeniz gerektigini unutmayin. kentucky, kurulumu new mexico'dan $12 daha ucuz ama kesinlikle tavsiye etmem.
abd vergi beyani genel olarak senede bir kez, 1 ocak'tan sonra ve en gec 15 nisan'a kadar yapilir. milyon dolar vergi odeyecegim, tek seferde odemek istemiyorum derseniz kendini bunu periyotlara ayirabilir, yil icinde birkac kez, parca parca verginizi odersiniz. 15 nisan'dan sonra irs fazla odediyseniz iade eder, eksik kaldiysa tamamlamanizi ister.
adsense, affilite veya amazon, etsy, drop shipping gibi ticari faaliyetlerini varsa zaten banka hesabiniza (stripe, payoner, wise, mercury vs. farketmez) giren para belli oluyor. gelirlerinizi de belgelere ekleyip yil sonu su kadar karim var diye beyan ediyorsunuz ve verginizi oduyorsunuz. bizdeki gibi her ay muhasebeci, vergi dairesi git gel vs. ugrastirmiyorlar.
sirket kurulumu konusunda internette pek cok eski/eksik/hatali/dogru bilgi bulabilirsiniz. onemli olan kisim sirket kurulumundan sonra yapilacak islemler, iste bundan kimse bahsetmiyor. is vergi beyanina gelince bu durumu ogrenip binlerce dolar odemek zorunda kaliyor insanlar.
ilk mesajimda da linkeri paylasmistim,
abd sirket kurulumu ve
sirket kurulumundan sonra yapilacaklar seklinde iki ayri dokuman paylastim forumda.