Kesinlikle pazaryeri sistemi kurmayın hocam. Neden diyeceksiniz. Çoğu firmada normal epin scriptleri pazaryeri modülü olmadan daha uygun fiyata geliyor. x.xxx.xxx TL tutarında reklam bütçeniz yoksa yayıncılara ve youtube kanallarına verecek pazaryeri sistemi kurmanızında bir anlamı yok. Tam tersi rezil olursunuz müşteri gözünde. Bu forumda bile aylık ve yıllık dünyanın parası istenen yazılımı kullanan referans sitelere bakıyorum inanın hepsinin pazaryeri kısmı sinek avlıyor. Adamlar sırf boş durmasın diye kendi adına ilan girmişler.

Şöyle söyleyeyim bir müşteri olarakta. Pazaryeri siteminiz olmazsa gelen müşteri sitenize girdiğinde satış hacminizi göremez. Yani siteyi kaç kişinin kullandığını bilemez. Bu yüzden bir nebze daha güven duygusu yaşar sitede daha çok vakit geçirir. Ama müşteri pazaryerine tıkladığı zaman girilen ilan sayısı düşükse, hiç yoksa yada ilanları kendiniz girdiyseniz (sakın bunu yapmayın rezillik bence.) adamın kafasında siteyi kullanan yok ki ben bunun neyine güvenip alışveriş yapayım der ve siteden çıkar ki bende öyle yapıyorum çoğu zaman. Pazaryeri sistemi olan epin sitelerinde müşterinin ilk tıklayıp baktığı yer bu oluyor sitenin aktifliğini vb anlamak için.