Dostlar selam
Muhtemelen bayram bitene kadarki son postum; o nedenle şimdiden herkesin Ramazan bayramını kutlar; sevdikleriniz ile huzurlu, güzel bir bayram dilerim.
Bu arada seride 40. postum, 41 de bayramdan sonra inşallah ama şimdiden 41 kere maşallah destek beğeni ve yorumlarını alırım
Malum Mart güncellemeleri devam ediyor, bu forumda da epeyce çok konuşuldu; güncelleme ile ilgili yaptığım okumalarda gördüğüm 2 konuya dikkat çekmek istedim ve bu konuyu açtım. Umarım yorum ve eleştirileriniz ile daha da faydalı bir konu haline gelir.
Burada bir reklam arası giriyorum:
bu tür paylaşımları kaçırmamak için etiket listemize dahil olabilirsiniz; yorumda "etiket listesine girmek istiyorum" yazmanız yeterlidir. Hiç bir paylaşımımızı kaçırmayan bildirim listemiz :
devam edelim : Nedir bu iki önemli konu Aykut kardeşim?- Forum ve haber sitesi olanlar, girişim fikri olanlar dikkat!
- Yapay zeka içeriklere dikkat!
Forum ve haber sitelerinde neler oluyor?
Bu iki kategoride ciddi düşüş var. Aslında düşüşlerinin nedenleri çok başka; ama günün sonunda birbirini ilginç şekilde etkiliyor. Nasıl mı?
Değerli dostlar, haber siteleri ile ilgili otoritenin kötüye kullanımı mevzusu uzun zamandır konuşuluyor ve son 2 güncellemede malesef haber sitesi arkadaşlar bu durumdan paylarını aldılar. Devlerin zararlarına zaten girmiyorun konuştuk, tartıştık. Google ile davalık oldular. Bizde sektörde backlink piyasasındaki verilere hakimiyetimizden dolayı çok iyi gözlemledik ki, haber siteleri gerek TR de, gerek globalde gerçekten agır darbeler yedi.
Ama Google amcaya her zaman olduğu gibi yerine koyacağı birşeyler lazım değil mi? Sosyal medyayı koyamaz kendi ayağına sıkar, ben intihar ediyorum X kardeş al piyasa senin olsun diyemez. O nedenle de Quora, Reddit gibi, ugc içerik odaklı farklı görüş ve yorumları barındıran ve günün sonunda ne kadar direkt trafik alsa da Google'a muhtaç olan, ayrıca haber içeriklerinden ziyade daha güvenilir
ugc tabanlı verilere dayanan bu tür forumsal sosyal medyalar öne çıktı. Bu tür platformların öne çıkmasındaki aslında en büyük etken haber siteleri + gelişen yapay zeka ile spama dönüşen blog sitelerinin yerine koyacak birşeyler aranmasıydı.
Forum Sitelerinin Günahı Ne?
Bu soruyu cevaplamadan, bir kaynak vereyim, bu içeriği değerli buluyorum kurcalamak isteyenler için :
https://www.searchenginejournal.com/...ollout/542795/ burada yükselen ve düşen siteleri analiz ederek farklı okumalar, çıkarımlar yapabilirsiniz.
Şimdi değerli dostlar; Reddit, Quora gibi platformların öne çıkması, ister istemez daha az otoriter olan ve ugc tipi içeriklerle güçlenmiş forum sitelerine de ağır darbeler vurdu. yani zamanında haber sitelerinin bloglara yaptıgı, şuan bu tür forumsal sosyal medyalar, tüm içerik sitelerine yapıyor.
Bu bağlamda, şuan içerik odaklı girişim fikri olanlara, haber ve forum sitelerinden uzak durmalarını tavsiye ederim. Hatta daha da ileri gideyim, vur kaç yapacak AI ve yazılım olarak spam bilginiz yoksa, ya da Onedio tarzı ulusal çapta proje çıkaracak milyonlarınız da yoksa, içerik odaklı girişim konusunda 3-5 defa düşünün. Adsense vs. odaklı sitelerde, artık ekmek aslanın agzını bırakın, hem haber, forum sitelerindeki bu düşüşler, hem blog tarafıonda AI ile gelen spam füryası vs. aslan dağa kaçtı dağ yandı bitti, ekmek kül oldu.
O kadar AI AI dedik, Gelelim AI içerik Konusuna
Dostlar bu devirde aI içerik kullanmamak, photoshop varken paint kullanmak, hesap makinesi varken abaküs kullanmak gibidir. Ama dikkat!
https://www.r10.net/google-optimizas...i-no-29-a.html burada uzun uzun anlattım, şurada 2 satır özet geçeyim.
- Elbette AI ile içerik üretin, bundan çekinmeyin. Ancak tek çıktı içeriği almayın. Promt argesi yapın, kaliteli bir promt ortaya koyun ve içeriği bununla üretin.
- İlk içerik çıktı mı? Hemen kullanamayın. Rakip içerikleri de 2. promt ile ekleyin ve deyin ki bu rakiplede olup senin yazdıgında olmayan eksikleri tamamla.
- Bitti mi? bitmedi, 3 .turda daha insansı olmaya, gerçek bir editör gibi, tablolar, soru cevaplar, listelemeler, mecazlar, kişisel yorumlar, yazım hataları, devrik cümleler vs. kurmaya zorlayın. Hatta ona açık açık belirtin : "Bana yazdıgın içeriki AI dedektörlerden geçebilmelidir."
Nihayet 3. çıktıyı gönül rahatlıgı ile kullanın. Mantıgı anladıysanız bu özet mantıgı geliştirip zenginleştirebilirsiniz. Kısacası bana şunu yaz deyip alıp o içeriği kullananlar, geçmiş olsun. O site adam olmaz bilesiniz.
Barış, sevgi ve SEO ile kalın; mutlu bayramlar
Önceki paylaşımlar :Seri Harici Önceki SEO Paylaşımlarım :- Backlink çalışmalarınızda rel="sponsored" etiketi kullanıyor musunuz?
- 🚀🚀Site Hız Skorlarına Gereğinden Fazla Takılıyorsunuz🚀🚀
- 80/20 Kuralı Hayatınızı Değiştirebilir
- Sizce Google Yapay Zeka İçerikleri İle İlgili Aksiyon Alır mı?
- İç SEO Gücü + Etki - Tepki + Mutluluk 🤩
- Backlink Paketleri Memnun Olanlar vs Olmayanlar
- Domain SEO İçin Neden Önemlidir?
- Önden Ödeme Talep Eden SEO 'cular
- AI İçerikler İle Sitenizin Geleceğini Riske Atmayını
- ��"Ya Tutarsa" SEO Hizmetleri��
- Max Kaç Linke İzin Var Hocam? Seni gidi seocu seni
- Milyonlarca Backlink İçin Link Reddetme (Disavow) Çalışmasına Dair Analiz ve Tavsiyeler
- SEO için Boşa Harcanan Paralar
- Site Alırken, Trafik Değerlendirmesi Yaparken Buna Dikkat Edin!
Backlink Alırken
Backlink Analizi Yaparken Kaçırdığınız Şeyler��
SEO'da Sezgiselliği Dikkate Almıyorsan��, Baştan Kaybediyorsun!
Doğru Bilinen Yanlış : Manuel Eklenen Backlink İyidir��
Rakip Analizi Yaparken Backlinkleri Yorumlamak�� - Doğru Bilinen Yanlış : Disavow Yapmak Spam Score Düşürmez