Geçen sene benzer bir durumda bulundum. Macbook ya da Windows olarak tercih yapmam gerekiyordu ben tercihimi macbooktan yana kullandım.

Macbook tarafında da ikinci ele bakılarak en azından 16 GB Ram olan modeli tercih edilebilir. Onun dışında artıları şu şekilde,

+ Herkesin bildiği şarj süresi: ciddi anlamda bu çok büyük rahatlık yaratıyor. Günde bir kez şarja takıp gün boyu rahatlıkla kullanabiliyorum. Yapay zeka projelerinde bile localde aktif olarak çalıştığında yaklaşık 2-3 saatlik bir pil ömrü veriyor muhtemelen. Sürekli yükte olduğu düşünülür ise oldukça iyi.

+ Her zaman uyku modunda kalması: bilgisayarın açılış süresini kısaltmıyor bu özellik tamamen ortadan kaldırıyor. Tabii ki Windowslarda da var ancak bu kadar işlevsel değil ve şarj yönetimi yine sıkıntı çıkarıyor. Özellikle dikkat dağınıklığınız var ise bilgisayarı uyku modunda kullanmak ciddi bir performans artışı sağlıyor çünkü tarayıcıyı açtın, haberleri inceledin gibi bir dert yok. Nerede kaldıysan oradan devam ediyorsun önceki hali ile.

+ İşletim sistemi gerçekten hızlı: Bir uygulamaya tıkladığın an açılması mükemmel bir özellik.

Biraz eksileri:
- Windows sonrası biraz el yatkınlığı değişiyor,
- Dosya yöneticisini kişisel olarak hiç beğenmedim. Bir "bilgisayarım" tarzı bir alanı yok. Aradığın şeyi bulmak kolay ancak klasörünü bulmak falan Windowsa oranla çok zor geldi bana.
- Macbooktaki masaüstü işe Windows masaüstü arasında çok fark var. Macbook masaüstü daha çok gelir geçer şeyleri depolamak için gibi düşünülmüş sanırım. Windows da bilgisayarı aldığım an masaüstünü dolduran benim şu anda macbook masaüstünde ekran görüntüleri ve birkaç klasör harici bir şey yok. Bu hem iyi hem kötü ama alışkanlığım sebebiyle eksi tarafa yazdım.
- Windows için ücretsiz sunulan uygulamaların alternatifleri ücretli. Eğer crack kullanmaya karşıysanız ve kullandığınız özel programlar varsa ücretli mi diye bakın mutlaka almadan. Ek bütçe çıkmasın.

Uzun lafın kısası, ben macbook ve işletim sistemini çok beğendim. İlk birkaç gün zor oluyor geçiş süresi ancak ondan sonrası akıyor. Eğer oyun oynama planınız yoksa, Windows özel uygulamalara ihtiyacınız yok ise macbooku tavsiye ederim