Hiç bir ISS sagladıgı hattın %100 kullanımında hızı aşağı çeker size 1000 denildiyse emin olun sürekli 1000 kullandırtmazlar ve metro internet olmadıgı sürece ağ yönetimini siz yapamazsınız 15-16 ms gecikmeyle hosting sunucusu olmaz bugün herhangi bir verimerkezinde çalışan sunuculardan speedtest alın 1-2 ms olur örnegin hattınız saldırı alsa direk düşer sinirle telefona sarılırsınız paranızla rezil olursunuz size sürekli kullanım yapacagı en fazla 250mbit anlık olarak 1gbit görürsünüz ancak sürekli olarak 1gbit kullandırmaya izin vermezler size maliyeti yaklaşık 3000₺ olur verimerkezinde barınması daha mantıklı
Dediklerinizde çok haklısınız hocam ilk birkaç gün bu sorunla karşılaştığım için gerekli arıza kayıtlarını açtım tam hız alamıyordum ve gelip gpon cihazını ve portu değiştirdiler altyapı kaynaklı bir problem görülmedi. Modem olarak wifi 7 550$'lık bir cihaz verdiler. Bu yapacağımız sunucu; tanıtım siteleri gibi basit usul aylık 3.000-4.000₺ hosting ücreti ödeyen arkadaşlar için daha az maliyetli bir sistem olacak. Veridyen, güzel hosting gibi firmalarla rakip olamaz zaten ama şöyle bir kaliteli hosting fiyatlarına baktığımızda aylık 100₺ gibi bir rakama tekabul ediyor. 30 adet web sitesi barındırsanız 3000₺ ve bu kişisel sitelerin kaçı attack alabilir. Ya da bizim işimizden örnek vermek gerekirse bir muhasebe eğitimi veren firmada çalışıyorum bize saldıracak kişi yok gibi bir şey. Aylık 8.000₺ ödüyorduk 1gbps altyapıya. Tabiki dalgalanmalar olacak ama bizim işimiz için göz önünde bulundurulabilir bir durum. MS i düşürmek içinde gerekli çalışmaları yapacağım öneriniz için teşekkür ederim.