Güzel konu takipteyim. Ancak sunucunuzu bi verimerkezinde barındırsanız giderleriniz ve uğraşınız daha az olmaz mı
Hocam datacenterlar kâr marjını enflasyondan kaynaklı yüksek tutuyorlar ve çoğu zaman paylaşımlı port veriyorlar. Bizim ihtiyacımız olan 1gbpsi bu şekilde yeterli oluyor. Amacımız maliyeti ne kadar düşürebilirsek o kadar iyi. Bir kasa toplayıp sadece internet ve sabit ip ücreti ödemek daha cazip geldi.. Ama bu stabilite sağlanamazsa mecbur bu şekilde devam edeceğiz. İlginize teşekkür ederim.
@insoft; speedtest.net benzeri yerlerden ölçüm yaptıysanız sonuçlar doğruyu yansıtmıyor, operatörler aldatmaca yapıyorlar. 10gb dosya için yurtiçi/yurtdışı sunuculara upload veya download deneme imkanınız oldu mu? hat stabilitesi ve limitleri nedir?
Ftp kullanarak farklı bilgisayardan aapanele upload denediğimde 9,1 leri gördü upload hızım speedtest haricinde diğer firmalarda da testleri gerçekleştirdiğimde %20 sapma payı ile sonuç alıyorum. Bu verileride paylaşalım haklısınız..
Evde pvp knight online sunucusu açmıştım toshiba 2009 model a serisi laptop ile

gayet sağlıklı çalışyırodu o dönem birde internet 16 mbs filandı

anlık 200 online oluyordu.
Kurulabilir ama sürekli elektrik kesintisi yaşayan bir yerdeyseniz 6-7 saatlik bir kesinti sunucuda barınan sitelerin sıralamada geriye gitmesine yeterli olur
Haricinde siteye saldırı gelirse kaldıramayacak bir büyüklükteyse evdeki internette down olur
satalite a300
Haklısınız bu konuda çok yorum aldık ve gözüm korktu açıkçası bir ups bakacağım bugün gün içerisinde. Yaklaşık 4 aydır binadayım ve sadece bir kez elektrik gitti o da planlı bakım çalışmasıydı. Yinede upsler uygun fiyatlı olandan alıp koyulabilir.
++
++
++
AMD işlemciyle yapılamaz mı diyecektim konu içerisinde birisi yapmış. Zamanında forumdan birisi yine kendi evinde HP'nin Elitedesk cihazına ufak yükseltmeler ile kendi web sunucusunu yapmıştı.
O konuyu da inceleyeyim hocam nereden ne görsek ne eklesek kârdır bizim için
Tebrikler keyifli konu.
Teşekkür ederim forumda sizinde bana kattığınız çok şey vardı ayrıca teşekkür ederim.
+++